9.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Εργαζόμενοι Ομίλου Intracom: Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 7ης Νοεμβρίου έξω από την ΕΡΤ

Ψήφισμα – Κάλεσμα

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο Αγ. Παρασκευής που καλούν ΠΟΣΠΕΡΤ – ertopen κι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 6μμ.

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και κατέλαβαν το κτίριο. Για την συγκυβέρνηση η εισβολή ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ μετά το «μαύρο» στις 11 Ιούνη και τις απολύσεις σχεδόν 2.700 εργαζομένων. Ούτε η έναρξη της ΔΤ, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη χρημάτων κατάφεραν να φρενάρουν τον αγώνα αυτό. Το Ραδιομέγαρο στο διάστημα των κινητοποιήσεων ήταν η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε.

Διαψεύστηκαν. Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen.com, την ΕΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς, τα βραχέα παγκόσμια, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να παράγουν με αυτοδιαχείριση το πρόγραμμα – δίνοντας φωνή σ’ όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα των δυνάμεων του συστήματος μέσω της ΔΤ και τώρα της ΝΕΡΙΤ.

Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Να περάσει την πολιτική των μαζικών απολύσεων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα (όπου ετοιμάζουν πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, μπλοκάρισμα απεργιών, χτύπημα στο συνδικαλισμό). Αλλά και δημιουργία μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής,  ενός πανηγυριού ημετέρων και προβολής των αφεντικών τους ντόπιων και ξένων, λιβάνισμα στο πλιάτσικο του δημόσιου και στη φτωχοποίηση του λαού. Ξεφτιλίστηκαν ακόμη και με τις διαδοχικές παραιτήσεις κι αυτών των διορισμένων στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εργαζόμενων, συνεχίζει όμως τη βάρβαρη επίθεσή της στο λαό για λογαριασμό της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα. Τον αγώνα αυτό το Σωματείο μας στήριξε και στηρίζει σε όλες τις φάσεις και θα στηρίξει μέχρι την τελική δικαίωση η οποία θα είναι μια σημαντική νίκη για όλους τους εργαζόμενους και τα δημοκρατικά δικαιώματα που ποδοπατήθηκαν και στην περίπτωση αυτή.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ κι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 7 Νοεμβρίου 2014 στις 6μμ στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή με το πανό του Σωματείου μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαίους, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς να βρεθούν εκείνη την ημέρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ.

Καλούμε στο ξέσπασμα, τη διεύρυνση και το συντονισμό των εστιών αντίστασης που εκδηλώνονται σ’ όλους τους χώρους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των 17 μηνών και απαιτούμε:

  • Nα ξανανοίξει η ΕΡΤ!

  • Να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πίσω στις δουλειές τους!

  • Να λειτουργεί η ΕΡΤ από τους ίδιους τους εργαζόμενους για όλη την κοινωνία

  • Το δικαίωμα στη δουλειά και οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν παζαρεύονται!

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Παρόμοια Άρθρα