Στάση εργασίας και αύριο στο Δήμο Θεσσαλονίκης ενάντια στον αστυνομικό «επανέλεγχο» Μπουτάρη

ergazomenoi-thessalonikis

ergazomenoi-thessalonikisΣε στάση εργασίας, 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι, θα προχωρήσουν και αύριο οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στον αστυνομικό «επανέλεγχο» των συμβάσεων που έχει επιβάλει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα, ενώ τη Δευτέρα προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα ζητήσουν από τον πρόεδρο του σώματος Π. Αβραμόπουλο να εκφράσουν τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων έφθασαν για δεύτερη ημέρα σήμερα το πρωί στο νέο δημαρχιακό μέγαρο οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να συνεχίσουν τον επανέλεγχο, που θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.

«Δεν είμαστε κατά των ελέγχων για τα πλαστά δικαιολογητικά. Για τα πλαστά δικαιολογητικά έχουμε τοποθετηθεί και όπου υπάρχει τέτοια περίπτωση, την καταδικάζουμε» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κώστας Ξανθόπουλος. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι ο «επανέλεγχος» στις συμβάσεις αορίστου χρόνου «θα οδηγήσει σε απολύσεις υπαλλήλων και συρρίκνωση των δημοτικών υπηρεσιών».