11.4 C
Athens
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2025

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Συζήτηση-αντίσταση την Παρασκευή για το δόγμα «νόμου και τάξης» κυβέρνησης, Φορτσάκη

Πρόσφατα

panepistimio-louketo-alisidesΣυζήτηση, με αντικείμενο την αντίσταση και τον αγώνα απέναντι στην επίδειξη αυταρχισμού των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ «που αντιμετωπίζει φοιτητές και εργαζόμενους σαν εσωτερικό εχθρό που διαταράσσει την κατά τα λοιπά ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου», διοργανώνει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι, στη Νομική Σχολή (αμφιθέατρο Παπαρηγόπουλου), για να συζητηθούν «τα νέα δεδομένα που οι κρατούντες επιχειρούν να επιβάλουν στη ζωή μας και να προτείνουμε τρόπους αντίστασης και αλληλεγγύης που συλλογικά μπορούμε να αντιτάξουμε στα σχέδιά μας», όπως τονίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Κάνουν δε λόγο για ένα υπό κατάρρευση πανεπιστήμιο, υπό το βάρος των απολύσεων, της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης, κ.α., ενώ υπογραμμίζουν ότι η επιχείρηση καταστολής δεν είναι μια εσωτερική υπόθεση. «Η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει σ’ αυτό τη μάχη για τη σιωπή που οι πρυτάνεις του Ν.4009 σκοπεύουν να επιβάλουν στα ΑΕΙ – ΤΕΙ για να πατάξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης σε μια εποχή περιστολής εργασιακών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων», αναφέρουν .

Σύμφωνα με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, η επιχείρηση μετατροπής του Πανεπιστημίου, χώρου ιστορικά ταυτισμένου με τις έννοιες της ελευθερίας και της αμφισβήτησης, σε «υγειονομική ζώνη», καταδεικνύει τι επιδιώκεται να εφαρμοστεί στο νευραλγικό χώρο της παιδείας και κατ’ επέκταση, στην κοινωνία.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν συνδικαλιστές από ΑΔΕΔΥ, ΟΔΠΤΕ, ΕΚΑ, ΠΟΣΔΕΠ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ, ΔΣΑ, διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητές και διδάσκοντες του ΕΚΠΑ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, στηρίζοντας το Σύλλογο και τις πρωτοβουλίες του, θα παρέμβουν στην εκδήλωση, στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεών τους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις