6.6 C
Athens
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Τότε, νόμιμοι κατά ΑΣΕΠ οι 27 εργαζόμενοι του Δ. Κερατσινίου – Σήμερα, παράνομοι κατά Μητσοτάκη

ergazomenoi-keratsini-drapetsonaΠαράνομοι οι εργαζόμενοι λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης και επικαλέστηκε χθες στη Βουλή υποτιθέμενη γνωμοδότηση του Αλέξη Μητρόπουλου που όμως δεν είχε γίνει ποτέ, όπως είπε τόσο ο ίδιος σήμερα το πρωί στο Mega και το ΣΚΑΙ, καθώς και ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκος.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αποκατέστησε την πραγματικότητα λέγοντας ότι «μία εκ των εργαζομένων είχε απευθυνθεί στον ίδιο 10 χρόνια πριν (με προϋπηρεσία 10 – 12 μήνες τότε και σήμερα 200 μήνες) δεν πληρούσε τα κριτήρια γιατί ήταν σε πρόγραμμα που είχε εξαιρεθεί από το διάταγμα Παυλόπουλου (Π.Δ.164/2004), οπότε δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Δήμος, ΑΣΕΠ, κυβέρνηση, δημόσιο τότε συναινούσαν στη νομιμοποίηση τους, και καταχράστηκαν τις εργασίες τους όπως είπε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο που προσέφυγαν όσοι είχαν αποκλειστεί».

Σε παρέμβασή του ο Αλέξης Μητρόπουλος κατά τη διάρκεια της εκπομπής υποστήριξε ότι: «Λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων τότε από τις 72.000 που είχαν κάνει αίτηση είχαν νομιμοποιηθεί 32.000 αλλά κατά τη γνώμη μου και στις άλλες χιλιάδες που είχαν αποκλειστεί υπήρχε κατάχρηση νεανικής εργατικής δύναμης.»

«Σήμερα με πολιτικά κριτήρια, όπως είπε ο δήμαρχος Κερατσινίου, λέω ότι δεν μπορεί μετά από 10 χρόνια προϋπηρεσία μετά τη νομιμοποίηση επειδή έχουμε δεσμευθεί στους τροϊκανούς να χάσουν οι άνθρωποι τη δουλειά τους» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Μητρόπουλος θυμίζοντας ότι «η Αριστερά δεν συναινεί στα πλαστά πιστοποιητικά, αλλά ο Κυρ. Μητσοτάκης πάει να πιάσει τις ταλαίπωρες περιπτώσεις όπου, ένας συμβασιούχος που παρέμενε στο Δήμο καθάριζε τους δρόμους, δούλευε χωρίς χρήματα μέχρι να ανανεωθεί η σύμβασή του».

Χρ. Βρεττάκος: Το πολιτικό σύστημα είχε μετατρέψει σε εμπόριο, το δικαίωμα στη δουλειά

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος υποστήριξε «ότι σήμερα κρίνει με διαφορετικό κριτήριο τους 27 ανθρώπους ο ίδιος ο ΑΣΕΠ, ούτε μπορούμε να δεχθούμε ότι παραπλανήθηκε ολόκληρο ΑΣΕΠ επί τόσα χρόνια». Είχε αποδεχθεί τις συμβάσεις αυτές το ίδιο το ΑΣΕΠ και πρόσθεσε ότι «το πολιτικό σύστημα είχε μετατρέψει το δικαίωμα στη δουλειά σε εμπόριο» και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Για τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η τότε κυβέρνηση του κόμματός του «μετέτρεψε τις συμβάσεις σε αορίστου και σήμερα διαφωνεί με τότε, αλλά δεν γίνεται να κυβερνιέται με αυτό τον τρόπο, αυτός ο τόπος».

Επέμεινε ότι τουλάχιστον πρέπει να περιμένουν τις αποφάσεις για το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στα δικαστήρια και δήλωσε ότι «δεν έχω εμπιστοσύνη σε ένα πολιτικό προσωπικό που ήταν δικό σας να κρίνει τη νομιμότητα» προσθέτοντας ότι «το πολιτικό σύστημα πρέπει να δίνει στους πολίτες το μήνυμα της δικαιοσύνης και της ισοτιμίας». Με φανερή αγωνία ο δήμαρχος Κερατσινίου κατήγγειλε ότι ήδη ο δήμος λειτουργεί με 150 ανθρώπους λιγότερους ενώ πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί δούλευαν κυρίως στην καθαριότητα.

«Δεν το πολυπιστεύω ότι πήρε τις αποφάσεις αυτές ο ΑΣΕΠ» είπε αμφισβητώντας ευθέως την απόφαση της νομιμοποίησης τους ηεκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, για να λάβει την απάντηση από το δήμαρχο Κερατσινίου: «Υπάρχουν αποφάσεις του Ελεγκτικού συνεδρίου που πλήρωνε τους ανθρώπους. Ποιοι είστε εσείς που το αμφισβητείτε;»

«Συνθήκες ανθρωποφαγίας δημιουργεί η κυβέρνηση», σχολίασε μεταξύ άλλων, ο κ. Καραθανασόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ο Στέφανος Σαββόπουλος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, παίρνοντας το λόγο ανέγνωσε επίσημο έγγραφο του Δήμου Δραπετσώνας στις 24/62006 που αναγράφονται οι προφορικές αυτές συμβάσεις, στοιχεία που όπως είπε είχαν σταλθεί στο ΑΣΕΠ, καθώς επίσης και την απόφαση του ΑΣΕΠ που τις έκανε δεκτές και σε δίκαιη αγανάκτηση είπε: «Ντροπή σας! Να σταματήσει η σπέκουλα εις βάρος των ανθρώπων που καθαρίζουν τους δρόμους και είχαν καμία σύμβαση αορίστου χρόνου με τη Siemens. Είναι ντροπή αυτοί οι εργαζόμενοι να στέλνονται στον Καιάδα».

Αναδημοσίευση από avgi.gr

Παρόμοια Άρθρα