4 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΚΠΑ: Δεν αποχωρούν διοικητικοί και φοιτητές – «Φορτσάκη, είσαι πρύτανης και όχι σερίφης», λένε

Πρόσφατα

Απευθύνουν κάλεσμα για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης – Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν λόγοι διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω της κινητοποίησης φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων.

Αντιμέτωποι με το φιάσκο στην οικονομία, κυβερνητικοί εταίροι και Φορτσάκης ενορχηστρώνουν αντιπερισπασμό με επαναφορά του μοτίβου του «ανεύθυνου» και «ανώριμου» ΣΥΡΙΖΑ που φέρνει… «ταραχές και αναρχία»!

Αποκρύπτοντας ότι το ιδιωτικό σύστημα φύλαξης στοιχίζει ακριβότερα από το δημόσιο, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους, πρύτανης και κυβέρνηση εκτρέπονται σε ύβρεις, μετατρέποντας ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο σε φρούριο, στο όνομα «του νόμου και της τάξης» και με την απειλή εισαγγελέων και ΜΑΤ αντί του διαλόγου που είχαν εγκαινιάσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προχθεσινή συνάντηση με τον αντιπρύτανη.

Έπειτα από μήνυση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Φορτσάκη και με εντολή εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν λόγοι διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών χωρίς όμως να ζητηθεί άμεσα η επέμβαση της αστυνομίας για τη λήξη της κινητοποίησης.

«Είναι σαφής η εικόνα που θέλουν να δημιουργήσουν και στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι ανοιχτό για απολύσεις, εργολαβίες- επιχειρήσεις, διαγραφές και οργανισμούς και κλειστό για τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων. Ένα Παν/μιο στο οποίο οι συλλογικές διαδικασίες θα ποινικοποιούνται και θα ισχύει ο λόγος της Κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών (Φορτσάκης, Μήτκας, Κυριαζοπούλου κ.λπ,)», υπογραμμίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού και οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ.

Παπαμιμίκος: Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος από την πρυτανεία,
να συλληφθούν όσοι παρακωλύουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου

Την άμεση εφαρμογή του νόμου από την πρυτανεία, δηλαδή «να μπει μέσα η αστυνομία και να συλλάβει αυτούς οι οποίοι παρακωλύουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου», ζήτησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, «η πρυτανεία, ο κ. Φορτσάκης, θα έπρεπε να είχε ήδη εφαρμόσει άμεσα τον νόμο» και πρόσθεσε πως «είναι κακό, κάποιοι να συνεχίζουν να δημιουργούν ένα τέτοιο αρνητικό κλίμα ανωμαλίας στα πανεπιστήμια».

Τι απαντούν οι «παράνομα εισελθόντες» βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ σε Φορτσάκη

Στο μεταξύ, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξόπουλος Απόστολος, Μαντά Χρήστου και Φωτίου Θεανώ, σε κοινή τους ανακοίνωση, δηλώνουν «κατάκπληκτοι από την απαράδεκτη ανακοίνωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκη» σχετικά με την επίσκεψή τους το πρωί της Δευτέρας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Φορτσάκης μας κατηγόρησε για “αντισυνταγματική συμπεριφορά, πολιτειακή ανωμαλία, είσοδο χωρίς άδεια στο κτίριο, διευκολύνοντας την ανεξέλεγκτη είσοδο φοιτητών και εργαζομένων σε αυτό», τονίζουν οι τρεις βουλευτές και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς Φορτσάκη, λέγοντας ότι: «Πρώτον: Τα όσα ισχυρίζεται δεν ισχύουν. Δεύτερον: Οι κατηγορίες του για “αντισυνταγματική συμπεριφορά, πολιτειακή ανωμαλία” είναι ανεπίτρεπτες προς εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στα γεγονότα αλλά πυροδοτούν επιπλέον ένα κλίμα έντασης και πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν έχουν προηγούμενο στα ακαδημαϊκά χρονικά της δημοκρατικής περιόδου και θυμίζουν άλλες εποχές».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις