15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: Κάλεσμα για την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πρόσφατα

meta-otaΌλοι και όλες, στις 4 το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη συνάντηση για τους διαθέσιμους καθηγητές και τους σχολικούς φύλακες.

Οι Σχολικοί Φύλακες μαζί με τους συναδέλφους του δημόσιου τομέα που ο ανθρωποκτόνος νόμος της διαθεσιμότητας – απόλυσης τους στέρησε αυταρχικά και βίαια το δικαίωμα στην εργασία, συνεχίζουν να αγωνίζονται και να απαιτούν την επαναφορά τους στην υπηρεσία και την διατήρηση του θεσμού του Σχολικού Φύλακα που κατάργησε σε μια νύχτα η μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ από την αρχή στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Σχολικών Φυλάκων και το κέντρο αγώνα που έχουν δημιουργήσει στην Καραγιώργη Σερβίας στην Αθήνα και στην Πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη μαζί με τις Καθαρίστριες του Υπ.Οικ. , τους Εκπαιδευτικούς Τεχν. Εκπ., τους εργαζόμενους σε υπουργεία, ΕΡΤ, κοκα-κολα , που αποτελούν τα πρώτα «θύματα» των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στους δανειστές.

Η συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης αναμένεται εξίσου σκληρή και βάρβαρη για τους εργαζόμενους με 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους και με πολλές χιλιάδες για τα επόμενα έτη.

Με την προχθεσινή δυναμική παρέμβαση και τη συμβολική κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη οι αγωνιζόμενοι Σχολικοί Φύλακες, Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπουργεία, ανάγκασαν τον υπουργό να τους ακούσει.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 13 Οκτώβρη 2014, στις 4.00 το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό.

Αλληλεγγύη – Ενότητα – Αγώνας

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ, Οκτώβρης 2014

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις