15.2 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Διοικητής ΚΑΤ: Για την αυτοαξιολόγησή σας, περάστε από το… γραφείο μου!!!

Πρόσφατα

vourvourakis-katΟ διοικητής του ΚΑΤ Ευάγγελος Βουμβουλάκης, στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει, και να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους, για να περάσει την κυβερνητική επιλογή της αξιολόγησης – σφαγείο, δίνοντας ένα ρεσιτάλ ακραίου αυταρχισμού και καταστρατήγησης ακόμα και υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων και ορίων, προέβη σε μια ενέργεια που δεν απέχει από τη λογική και τις πρακτικές της δεκαετίας τού `50.

Με έγγραφό του, καλεί «όσους εργαζόμενους επιθυμούν», να προσέλθουν στο γραφείο Διοίκησης…. για να παραλάβουν έντυπα προκειμένου να αυτοαξιολογηθούν!!!

Οι εργαζόμενοι στο ΚΑΤ, όπως και στα άλλα νοσοκομεία, έχουν αρνηθεί να συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην αξιολόγηση – σφαγείο που οδηγεί σε απολύσεις και μειώσεις μισθών και να βάλουν το «κεφάλι τους στον τορβά», όπως τους ζητάει η Κυβέρνηση.

Ο διοικητής του ΚΑΤ παρόλα αυτά, πέρα και από τις διατάξεις του νόμου που η συγκυβέρνηση που στηρίζει ορίζει, τους καλεί να το κάνουν αυτό μέσω του γραφείου του χρησιμοποιώντας τη θέση του για να περάσει αυτή την πολιτική.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο νοσομομείο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποφασίστηκε να δοθεί μια ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό του διοικητή και στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ότι κανείς συνάδελφος δεν θα υποκύψει σ` αυτό τον εκβιασμό – τρομοκράτηση και ότι κανείς δεν θα προσέλθει στο γραφείο διοίκησης για να παραλάβει φύλλο αυτοαξιολόγησης.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. του Σωματείου, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ και σύσσωμη η γενική συνέλευση πήγαν στο γραφείο για να απαιτήσουν να αποσυρθεί το έγγραφο, το οποίο -πέραν όλων των άλλων- καταστρατηγεί και παρακάμπτει τόσο τις υπηρεσιακές όσο και τις θεσμικές λειτουργίες του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Εκεί όμως, τους περίμενε μια δεύτερη «έκπληξη»: Αφού επιβεβαιώθηκε ο ακραίος αυταρχισμός Βουμβουλάκη, με φράσεις του τύπου «έτσι αποφάσισα», «έτσι έκρινα», «εσείς το λέτε ότι είμαι παράνομος», «δεν παίρνω πίσω το έγγραφο», προχώρησε και στο επόμενο και πιο… ενδιαφέρον βήμα:

Όταν οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους τού ανακοίνωσαν την απόφαση της Γ.Σ, ο διοικητής αμφισβήτησε τη νομιμότητά της, ρωτώντας πόσοι εργαζόμενοι ήταν παρόντες και αν υπήρχε σε αυτή απαρτία! Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι με τη σθεναρή τους στάση δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο διοικητή του ΚΑΤ να επεμβαίνει στα εσωτερικά του συνδικάτου, δηλώνοντας ότι αυτές οι συμπεριφορές θα βρίσκουν το σύνολο των εργαζομένων απέναντι.

Φαίνεται ότι ο Ευάγγελος Βουμβουλάκης, σαν πιστός εκφραστής της συγκυβέρνησης, έχοντας κατά νου το νέο συνδικαλιστικό νόμο ο οποίος προωθείται από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της τρόικα και έχει ως στόχο να χτυπήσει τα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων, προτρέχει να εφαρμόσει πρώτος αυτές τις επιλογές.

Όμως ο κ. Βουμβουλάκης, κάθε κ. Βουμβουλάκης και η συγκυβέρνηση, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Οι εργαζόμενοι θα συσπειρωθούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά γύρω από τα Σωματεία τους, και με την ενότητά τους, την αποφασιστικότητά τους θα αποτρέψουν την ψήφιση αλλά και την εφαρμογή των όποιων αντεργατικών και αντιδραστικών νόμων που θέλουν να βάλουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων από τις επιθέσεις της συγκυβέρνησης, πρέπει να αναδειχθεί σε κυρίαρχο ζήτημα για το επόμενο χρονικό διάστημα και με μαζικούς ενωτικούς αγώνες να αποτραπεί μια τέτοια αντιδημοκρατική εξέλιξη!

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο – email, το οποίο απέστειλε ο διοικητής του ΚΑΤ στους εργαζόμενους.

Κηφισιά, 01/10/2014
Αριθ. πρωτ. ΔΣ 577
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ-ΕΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ
Τηλ.213 2086956, φαξ:213 2086126
 voumvoulakis@kat-hosp.gr

Θέμα: Αξιολόγηση
Προς: Όλους τους Εργαζόμενους του ΓΝΑ ΚΑΤ πλην Γιατρών

Σας γνωρίζω ότι με τον Ν 4281/2014, άρθρο 250, παρ. 3 (ΦΕΚ 160/Α/08-08-2014) δεν είναι απαραίτητη η αυτοαξιολόγηση του Εργαζόμενου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης.

Μετά από αυτό, καλώ όλους όσοι επιθυμούν να αυτοαξιολογηθούν να έλθουν στο Γραφείο Διοίκησης όλες τις εργάσιμες ώρες για να πάρουν το σχετικό έντυπο.

Αν δεν έλθουν μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες από σήμερα, ήτοι μέχρι και την Τετάρτη 08/10/2014, τότε θεωρώ ότι δεν επιθυμούν να αυτοαξιολογηθούν και θα στείλω στους Προϊσταμένους τους τα έντυπα αξιολόγησης που πρέπει να συμπληρώσουν.

Ευάγγελος Ι. Βουμβουλάκης
Διοικητής

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις