15.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΜΚΙΕ: Ήρθε η ώρα των πολιτών, ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης

Πρόσφατα

dikastirio-xagiΣε μια κίνηση αντίστασης και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν πιστά προχωρά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), υποστηρίζοντας τη μήνυση που έχει καταθέσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά αγνώστων, με την υποψία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, εξαιτίας της συστηματικής και ευρείας κλίμακας βλάβης στην υγεία του Ελληνικού πληθυσμού από πρόθεση, η γερμανίδα Sarah Luzia Hassel-Reusing.

Το καλοκαίρι που πέρασε, το ΜΚΙΕ ήρθε σε επαφή μαζί της και αποφάσισε να στηρίξει το δύσκολο αγώνα που δίνει. Η στήριξη που προσφέρει, εκτός από συμβολική, σε ηθικό επίπεδο, είναι και ουσιαστική. Έτσι από τον Ιούλιο 2014 έχει ξεκινήσει τη συστηματική καταγραφή μαρτυριών ασθενών του, οι οποίοι επιθυμούν να καταθέσουν τα όσα δεινά έχουν βιώσει από το 2010 και μετά. Η καταγραφή των μαρτυριών γίνεται από εθελοντές του ιατρείου, μέσω ενός πολυσέλιδου ερωτηματολογίου, όπου στοιχειοθετείται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Επειδή όμως είναι προτιμότερη η ενδυνάμωση της προσπάθειας με όσο το δυνατόν περισσότερες καταγραφές περιπτώσεων, σημειώνει το ΜΚΙΕ, «κάνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες που έχασαν τις δουλειές τους, μειώθηκε βάναυσα το εισόδημα τους (μισθοί ή συντάξεις), υπερφορολογήθηκαν, έχασαν το σπίτι τους, έζησαν χωρίς ηλεκτρικό ή/και νερό για κάποιο χρονικό διάστημα, έμειναν ανασφάλιστοι και έπαθε ζημιά η υγείας τους λόγω του ότι αποκλείστηκαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή βρέθηκαν σε οποιαδήποτε δεινή κατάσταση λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να καταθέσουν την μαρτυρία τους».

Όλα τα στοιχεία που θα συλλέξει θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, «ώστε να στηρίξουμε έμπρακτα τη μήνυση που έχει καταθέσει η κυρία Sarah Luzia Hassel-Reusing και με αυτό τον τρόπο να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην απονομή δικαιοσύνης για όλα τα δεινά που έχουν περάσει οι πολίτες αυτά τα χρόνια».

Ήρθε πια η ώρα τα εγκλήματα που έγιναν πάνω στις πλάτες αθώων πολιτών, υπογραμμίζει, «να πληρωθούν από όσους οδήγησαν τους πολίτες σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, λέγοντας ότι λεφτά δεν υπάρχουν για την δημόσια υγεία / παιδεία / κοινωνικές παροχές, αλλά την ίδια στιγμή δίδονταν δισεκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες και διάφορους άλλους “επενδυτές”.

»Όλοι όσοι πήραν, και συνεχίζουν να παίρνουν, τις πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν στη διάλυση το Εθνικό Συστήμα Υγείας και καθημερινά εξαθλιώνουν τους πολίτες θα λογοδοτήσουν. Για να το πετύχουμε όμως χρειαζόμαστε την βοήθεια των πολιτών».

Το ΜΚΙΕ καλεί όλους όσοι θέλουν να καταθέσουν την μαρτυρία τους να του στείλουν μήνυμα στο  mkiellinikou@gmail.com ή να καλέσουν στο 210-9631-950 τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου, ώστε οι εθελοντές του να καταγράψουν τα στοιχεία τους και στην συνέχεια να έρθουμε σε επαφή μαζί τους για τα περαιτέρω.

  • Δείτε ένα σχετικό βίντεο, ΕΔΩ.
  • Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη μήνυση που έχει καταθέσει η Sarah Luzia Hassel-Reusing στην ιστοσελίδα της. ΕΔΩ η μήνυσή της μεταφρασμένη στα ελληνικά.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις