13.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Αναβλήθηκε η δίκη των τριών εργαζομένων, που διαμαρτυρήθηκαν για τη φιέστα Φούχτελ – δημάρχων

Πρόσφατα

Για τις 26 Φεβρουαρίου 2015 αναβλήθηκε η δίκη των τριών εργαζομένων, που κάθονται για δεύτερη φορά στο εδώλιο επειδή συμμετείχαν στην διαδήλωση ενάντια στην διαθεσιμότητα με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ τον Νοέμβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη. Είχαν αθωωθεί πρωτόδικα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Πρόκειται για δύο δημοτικούς υπαλλήλους, τον Σαράντη Αρβανίτη και τον Θωμά Κυρατζόπουλο, καθώς και τον εκπαιδευτικό και περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάση Αγαπητό. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης βίας, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Θ.Αγαπητός κατηγορείται και για απείθεια.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους με αίτημα την άμεση αθώωσή τους διοργανώθηκε έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Στην κινητοποίηση κάλεσαν η ΕΔΟΘ Ν/Τ ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που είχαν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, καθώς και οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Διώκονται μόνο και μόνο γιατί συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη Φιέστα του Φούχτελ με Δημάρχους της περιοχής, και παρά το ότι είχαν αθωωθεί πανηγυρικά σε προηγούμενο Δικαστήριο” σημείωνε στο κάλεσμά της στη συγκέντρωση συμπαράστασης η ΕΔΟΘ, που ζητεί να σταματήσει κάθε ποινική δίωξη εναντίον των τριών εργαζομένων. “Οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται. Οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν” υπογράμμιζε.

Δυναμική και μαζική παρουσία έξω από τα δικαστήρια ως απάντηση “στη συνεχιζόμενη αυταρχική τακτική της συγκυβέρνησης που καθημερινά μετατρέπει τη δικαστική εξουσία σε εργαλείο καταστολής των αγώνων των εργαζομένων που αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη και βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει, προσπαθώντας να ποινικοποιήσει τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος” ζήτησε στο δικό της κάλεσμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Από την πλευρά της, η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ τόνισε: «Μνημονιακοί αιρετοί ή οι επικοινωνιακά μη μνημονιακοί αιρετοί βρίσκονται συνομιλητές και συνεργάτες των μνημονιακών δυνάμεων “κατοχής”, έτοιμοι να εκχωρήσουν βασικές αρμοδιότητες των δήμων στους μεγαλοκαρχαρίες εργολάβους και να καταργήσουν τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας που θα κληθεί να πληρώσει το ακριβό τίμημα των ιδιωτικοποιήσεων. 

»Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους θα αποτρέψουν κάθε μορφή “μπίζνας” που έχει αναλάβει ο κ. Φούχτελ να φέρει σε πέρας στη χώρα μας, βρίσκοντας πρόθυμη την υπόδουλη κυβέρνηση αλλά κυρίως πρόθυμους αρκετούς αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στοχεύοντας στην επέλαση και την άλωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο εγχώριο ή ξένο».

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε η ΟΛΜΕ: “Είναι ολοφάνερο πως η συνέχιση των προκλητικών δικαστικών διώξεων είναι μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Ειδικά την εποχή αυτή όπου η συγκυβέρνηση μέσω του μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο, επιχειρεί να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων και της απόλυσης σε όσους αντιστέκονται και ο τρόμος των πειθαρχικών σε όσους «αντιμιλούν», χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο όσους διώκονται” τονίζει.

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στους τρεις αγωνιστές εργαζόμενους εκφράζουν η περιφερειακή κίνηση “Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία” και η δημοτική κίνηση “Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή”

Με πληροφορίες από avgi.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις