15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πειθαρχικές διώξεις για συνδικαλιστική δράση από τη νέα δημοτική Αρχή Αλίμου

Πρόσφατα

meta-otaΗ νέα δημοτική Αρχή Αλίμου επέλεξε τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση μέσω απειλών και διώξεων εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση, που αντιδρούν στην αυταρχική επιβολή ιδιωτών στους χώρους εργασίας, αντικαθιστώντας και παραγκωνίζοντας τους προϊσταμένους και τους διευθυντές των υπηρεσιών.

Με σκοπό την αστυνόμευση και τρομοκράτηση των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου η νέα δημοτική αρχή συστήνει δήθεν ομάδες εργασίας για την «καλύτερη», όπως επικαλείται, λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Παρά του γεγονότος όμως ότι καμία διοικητική αρμοδιότητα και επιρροή στους εργαζόμενους δεν μπορεί να έχουν τα μέλη των ομάδων εργασίας, που ο ρόλος τους είναι κυρίως συμβουλευτικός προς την δημοτική αρχή, εδώ και λίγες ημέρες συγκεκριμένοι Ιδιώτες, με την ανοχή της δημοτικής αρχής, περιφέρονται στους χώρους εργασίας παρεμβαίνοντας στο έργο και τη λειτουργία των υπηρεσιών, δίνοντας εντολές στους εργαζόμενους.

Πέραν των άλλων όμως, δεν παύει τέτοιες κινήσεις να υποκρύπτουν και τη διάθεση της νέας Δημοτικής Αρχής Αλίμου για ανάθεση εργασιών που τώρα εκτελούνται από οργανωμένες υπηρεσίες και εργαζόμενους του δήμου σε εργολάβους, ιδιωτικοποιώντας τμήματα ή και ολόκληρες υπηρεσίες.

Γνωρίζουμε ότι στην προσπάθεια της η κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τα μεγάλα εργολαβικά – επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις στην τρόικα, έχει στοχοποιήσει τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκηση και βρίσκει πρόθυμους ορισμένους αιρετούς για να υλοποιήσει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

Καλούμε την νέα Δημοτική Αρχή Αλίμου να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη στον συνάδελφο, και συνδικαλιστή Γιώργο Κουρμουλάκη, που αντέδρασε ώστε να σταματήσει η αυθαίρετη παρέμβαση των Ιδιωτών στους χώρους εργασίας υλοποιώντας απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να περιορίσει τους ιδιώτες που είναι μέλη των ομάδων εργασίας στα καθήκοντα που ορίζει ο νόμος και είναι μελετητικά και συμβουλευτικά.

Επίσης καλούμε την Δημοτική Αρχή Αλίμου να αντιταχθεί στις αντισυνταγματικές διατάξεις τους εκτρωματικού νόμου 4250/2014 που αφορούν την «αξιολόγηση» των εργαζομένων και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου και να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, γιατί η λαίλαπα κατά των εργασιακών μας δικαιωμάτων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας και του κεφαλαίου δεν θα σταματήσει αν εμείς δεν την σταματήσουμε.

Η αποφασιστικότητα του αγώνα μας μπορεί να ανατρέψει τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελούν και μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ, Σεπτέμβρος 2014

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις