15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στις 13:30, η εκδίκαση της νέας αγωγής Μητσοτάκη κατά απεργίας για «αξιολόγηση» – Κάλεσμα από ΜΕΤΑ

Πρόσφατα

aksiologisi-desinenoumeΣήμερα, στη μία και μισή το μεσημέρι, εκδικάζεται στο κτήριο 5, αίθουσα 2, των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, η νέα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ και της αποχής – απεργίας διαρκείας από την «αξιολόγηση», που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, μέσω του υπουργού, μετά την πρώτη της αποτυχημένη προσπάθεια να σταματήσει την απεργία των δημόσιων υπαλλήλων, αυτή τη φορά στρέφεται κατά της ίδιας της μορφής και του περιεχομένου της απεργίας για την «αξιολόγηση».

Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ απευθύνει κάλεσμα για δυναμικό «παρών», στη μία το μεσημέρι, στο χώρο όπου εκδικάζεται η υπόθεση, σε όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ομοσπονδιών και Σωματείων, όπως επίσης και σε κάθε εργαζόμενο που επιθυμεί να ενισχύσει με την παρουσία του τη συγκέντρωση. Καλεί,δε, όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να αγωνιστούν για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, όπως αυτό της «αξιολόγησης», αλλά και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.

Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ θέλει να επισημάνει ότι σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ο κύκλος της κλείνει, εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η απάντηση θα λάβει πρέπει να είναι καθολική.

Ειδικότερα, για το Δημόσιο, κανείς εργαζόμενος δε θα πρέπει να συμμετέχει στην «αξιολόγηση», που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε απολύσεις, χιλιάδες απολύσεις.

Κανείς συνάδελφος δε θα πρέπει να «εξαργυρώσει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση, βάζοντας την υπογραφή για την απόλυση συναδέλφου του. Πρέπει να γίνει σε όλους συνείδηση ότι δε θα αναλάβουμε εμείς το βάρος της ευθύνης των απολύσεων, που εντέχνως δρομολογεί και προσπαθεί να μας μεταφέρει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.

«Αξιολόγηση» σημαίνει ανθρωποφαγία και διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, σημαίνει απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών στα μάτια του πολίτη, σημαίνει εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, που εύκολα θα τις αγοράσουν «αντί πινακίου φακής», όταν θα είναι αποψιλωμένες και αποδυναμωμένες.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις