16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΗΕ: Στους 108.000, οι άστεγοι Παλαιστίνιοι εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών

Πρόσφατα

gaza-vamvardismoiΌπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΟΗΕ, περισσότεροι από 108.000 Παλαιστίνιοι έμειναν άστεγοι, έπειτα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ενώ υπολογίζει ότι 18.000 οικιστικές μονάδες, που αντιπροσωπεύουν το 13% των κατοικιών στη Γάζα, έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές.

«Πολλοί άνθρωποι ζουν ήδη σε ανεπαρκείς συνθήκες ή σε υπερπλήρη», υπογραμμίζει ο Γενς Λάρκε εκπρόσωπος του Ocha (Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων), ενώ, όπως συμπληρώνει, «οργανώσεις που βρίσκονται στην περιοχή αναφέρουν ότι το εύρος των καταστροφών είναι χωρίς προηγούμενο».

Παράλληλα, όσον αφορά στα δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, μόλις το 10% του πληθυσμού της Γάζας έχει πρόσβαση σε νερό σε καθημερινή βάση, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα είναι διαθέσιμο μόλις έξι ώρες την ημέρα, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο ΟΗΕ.

Ενόσω οι Παλαιστίνιοι άστεγοι αυξάνονται, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απαλλοτρίωση περίπου 4.000 στρεμμάτων γης στον εβραϊκό οικισμό Ετζιόν, κοντά στη Βηθλεέμ, ανοίγοντας τον δρόμο για μια επέκταση των εβραϊκών οικισμών. Η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκει αντιθέσεις και μέσα στην ίδια την ισραηλινή κυβέρνηση, καθώς δύο σημαντικοί υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης εξέφρασαν την διαφωνία τους.

Όπως σημειώνει η οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», η οποία αντιτίθεται στη συνέχιση του εποικισμού των Ισραηλινών, η συγκεκριμένη απαλλοτρίωση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις