15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση για άρση της επιστράτευσης ζητεί το Σωματείο «Σπάρτακος» από την ILO

Πρόσφατα

Παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) ζητεί το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ «Σπάρτακος», προκειμένου να αρθεί το μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων στον Οργανισμό.

«Το δικαίωμα στην απεργία, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, χαλιναγωγήθηκε και παύτηκε εν ριπή οφθαλμού (σημειώνουμε ότι το μέτρο της επίταξης αποφασίστηκε και εφαρμόστηκε δύο μόλις ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας και χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα σοβαρό πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο από διακοπές ηλεκτροδότησης και παρόλο που το σύνταγμα ορίζει ότι περιορισμοί που υφίστανται δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του. Στο σημείο αυτό κρίνουμε σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα οποιαδήποτε σημαντικά προβλήματα από την απεργία, αποσοβήθηκαν εξαιτίας του προσεγμένου απεργιακού σχεδιασμού που έγινε (εξαρχής) στη λογική του να μην υπάρξουν επιπλοκές), γράφοντας έτσι μελανές σελίδες στην Ιστορία της χώρας καθώς το μέτρο της επίταξης αποτελεί μία ακραία, αυταρχική και αντιδημοκρατική τακτική», σημειώνει το Σωματείο στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ILO.

Συνεχιζοντας, τονίζει ότι «ο αγώνας των εργαζόμενων δε σταμάτησε, δε σταματά και στην προσπάθεια που συνεχίζουμε να κάνουμε θεωρούμε άκρως σημαντική την παρέμβασή σας προκειμένου να αρθεί το μέτρο της επιστράτευσης. Ενός μέτρου που αδικεί τους εργαζόμενους και που σαφώς δεν είναι σε θέση να λύσει ή να εξομαλύνει καμία απολύτως κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των εργαζόμενων στη ΔΕΗ ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου όταν η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση λόγω των αντιδράσεων για τη «μικρή ΔΕΗ».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις