14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τσουνάμι μέτρων για εργασιακά και ασφαλιστικό, επιτακτική η ανάγκη ανατροπής

Πρόσφατα

siriza-sima-logotupo-simaiaΓια «τσουνάμι νέων μέτρων για εργασιακά και ασφαλιστικό» που ετοιμάζουν η τρόικα και η συγκυβέρνηση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί ότι «οι σχεδιαζόμενες, νέες περικοπές σε συντάξεις και δικαιώματα δεν θα περάσουν». Δεδομένων των προαναφερθέντων, κάνει λόγο για «επιτακτική ανάγκη προοδευτικής ανατροπής εδώ και τώρα!»

«Η καταρρέουσα συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα σχεδιάζουν νέα ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με την κυβέρνηση να κάνει μια ακόμα φορά λόγο για –τις προκλητικά ανύπαρκτες- “κόκκινες γραμμές” της», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Αιχμή του δόρατος της νέας επίθεσης, σύμφωνα με τις “διαρροές”, θα είναι για μια ακόμα φορά το ασφαλιστικό και τα εργασιακά: απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλαγή του νόμου για τις απεργίες, που ουσιαστικά θα τις απαγορεύει, – τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κυβερνητικό σχέδιο αυταρχισμού, ποινικοποίησης και απαγόρευσης των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως με την επιστράτευση στη ΔΕΗ και με την απεργία της ΑΔΕΔΥ για την “αξιολόγηση”- 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο το 2014, αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων σε βάρος των ασφαλισμένων, νέες, δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, ακόμα και στις κύριες».

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, τονίζει, «που εκμηδενίζουν συντάξεις, μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε».

Οι αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων «θα συνεχιστούν μέχρι ση νίκη. Θα συνεχιστούν μέχρι την προοδευτική ανατροπή!», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις