Σωματεία και ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους κατά της «αξιολόγησης».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η οποία σήμερα θα καταθέσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης για την αποχή – απεργία διαρκείας από την «αξιολόγηση Μητσοτάκη», «στη σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών καθώς και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Αττικής».
Στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για συλλογική δράση κατά των απολύσεων και της αξιολόγησης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:
«Επιδιώκουμε μέσα από τη σύσκεψη να εκτιμήσουμε τη μέχρι τώρα δράση μας, την κυβερνητική τακτική και να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.
»Για να είναι παραγωγική η σύσκεψη, καλό θα είναι τα ΔΣ να μεταφέρουν αποφάσεις (Γενικών Συνελεύσεων ή Διοικητικών Συμβουλίων) και να ενημερώσουν για την πορεία υλοποίησης της απόφασης για ακύρωση της “αξιολόγησης”.
»Ο αγώνας ενάντια στην εφαρμογή του νόμου της “αξιολόγησης” και για την ακύρωση των απολύσεων δεν είναι υπόθεση καθενός ξεχωριστά, αλλά πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μαζικής και συλλογικής δράσης».