Μετά τις επιστρατεύσεις, χαριστική βολή σε απεργίες, συνδικαλιστικές ελευθερίες με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

meta-dromous-vouli

meta-dromous-vouliΠαρά του αντιθέτου κατά καιρούς λεγόμενά της, για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, η εφημερίδα «Τα Νέα» έρχεται σήμερα να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αποκαλύπτοντας σε αποκλειστικό και με τον πηχυαίο τίτλο «Φρένο στις απεργίες» τα σχέδια της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση, που φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου μέχρι το τέλος του έτους, σκοπεύει να φέρει αλλαγές στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργίες, νέο καθεστώς για τη χρηματοδότηση των συνδικάτων, επαναφορά του «lockout» (ανταπεργίας) μετά 32 χρόνια και περιορισμό στις συνδικαλιστικές άδειες.

 

Το σχόλιο του ΜΕΤΑ
Το ΜΕΤΑ έχει υπογραμμίζει ότι: «Ο υπουργός Εργασίας, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ποιούν την νήσσαν· δεν έλαβαν το μήνυμα των εκλογών και συνεχίζουν να ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Μαζί, συνιστούν ένα ενιαίο κέντρο και έχουν αναγορεύσει σε βασικό τους αντίπαλο τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Επόμενο χτύπημά τους η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, ώστε να εκμηδενίσουν κάθε αντίδραση των εργαζομένων. Δεν υπάρχει ούτε ένα δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτήν τη λυσσαλέα επίθεση. Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα των εργοδοτών που να μην έχει ικανοποιηθεί…

»Για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους δεν υπάρχει άλλος δρόμος αντίστασης από τη διαρκή ταξική πάλη, από τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της μνημονιακής πολιτικής, που έχει φέρει το νεο-μεσαίωνα στη χώρα».

 

Ακολουθεί το δημοσίευμα των «Νέων»:

nea-sindikalistikosnomos

 

Διαβάστε επίσης: