13.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

«Επιστράτευση» των υπαλλήλων ζητεί ο Μητσοτάκης για την «αξιολόγηση» – ΑΔΕΔΥ: Μάταιος κόπος! Θα αντισταθούμε

Πρόσφατα

adedy-oxiapoliseis-mpizasΣτις 2 το μεσημέρι, εκδικάζεται στα Δικαστήρια Ευελπίδων αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της αποχής-απεργίας από την «αξιολόγηση». Συγκέντρωση την ίδια ώρα της ΑΔΕΔΥ.

Τα τελευταία χρόνια η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να κυβερνήσει τη χώρα με τα αντισυνταγματικά μνημόνια, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επιστρατεύσεις (εργαζομένων Μετρό, καθηγητών, ναυτικών και πρόσφατα εργαζομένων στη ΔΕΗ), σε μια προσπάθεια να καταπνίξει κάθε είδους αντιδραση. Πλέον, δείχνοντας για μια ακόμη φορά το αυταρχικό και ανάλγητο πρόσωπό της, ζητεί από την ελληνική δικαιοσύνη να κηρύξει (τι άλλο;) παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά της «αξιολόγησης».

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων, διαθεσιμοτήτων και «αξιολόγησης», εκδικάζεται στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, στις 2 το μεσημέρι, η αίτηση του Δημοσίου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της απεργίας – αποχής των δημόσιων υπαλλήλων από την «αξιολόγησή» του.

Η προσφυγή Μητσοτάκη
κατά της αποχής – απεργίας από την «αξιολόγηση»

Συγκεριμένα, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΕΔΩ το πλήρες κείμενο), «το ελληνικό δημόσιο αιτείται να:

– Αναγνωρισθεί άτι η απεργία – αποχή διαρκείας που κήρυξε η εναγομένη με την από 13.5.2014 εξώδικη γνωστοποίησή της και αφορά αποχή διαρκείας των μελών της από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών είναι παράνομη και περαιτέρω καταχρηστική

– Διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω απεργίας και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον

– Απαγορευθεί η επανάληψή της στο μέλλον με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των αυτών ή παρομοίων αιτημάτων

– Κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή».

ΑΔΕΔΥ: Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Δημόσιο

Με ανακοίνωσή της, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος, μαζικά, στην 24ωρη απεργία, στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι στα δικαστήρια, όταν και θα γίνεται η εκδίκαση της υπόθεσης.

«Καταδικάζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να ποινικοποιήσει τους αγώνες και να επιβάλει, διά της δικαστικού οδού, το σύστημα της αξιολόγησης του Ν.4250/2014. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της να οδηγήσει, μέσω της αξιολόγησης, χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις και να παραδώσει τομείς του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα», σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Και συμπληρώνει: «Μάταιος κόπος! Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τη συνεπή και αγωνιστική στάση τους, δεν θα αφήσουν να περάσουν τα σχέδια ολοκληρωτικής διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών, δεν θα επιτρέψουν τις μεθοδεύσεις που οδηγούν σε νέες απολύσεις εργαζομένων και σε ιδιωτικοποιήσεις θεμελιωδών κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων».

ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: Δε μας φοβίζουν, δε θα τροκρατούν

Σε σχόλιο της, η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ σημειώνει, απαντώντας στην ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων: «Η καθολική ανυπακοή των εργαζομένων και των συνδικάτων τους στην “αξιολόγηση” που προκαθορίζει τον αριθμό των “καλών”-”μέτριων” και “ανεπαρκών” είναι η απάντηση στον υπουργό και την εθελόδουλη στην τρόικα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου». Οι εργαζόμενοι, συνεχίζει, «δε θα γίνουν υποχείρια εκμετάλλευσης πελατειακών σχέσεων, δε θα υποβληθούν βίαια και αυταρχικά σε κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία μεταξύ τους».

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 και στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα στείλει ηχηρό μήνυμα ανατροπής της “αξιολόγησης”, των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, μήνυμα ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής που θέλει αντί για εργαζόμενους, “ωφελούμενους” και «ενοικιαζόμενους» χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», καταλήγει.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο – ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Καταγγελία της αγωγής ενάντια στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος μαζικά στην αυριανή 24ωρη απεργία στις 9 Ιουλίου 2014, ενάντια στην αξιολόγηση – λαιμητόμο, στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο διάτρητο σύστημα “αξιολόγησης” που προωθεί η Κυβέρνηση, καθώς και στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00πμ.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014 και έχει προκηρύξει απεργία-αποχή διαρκείας από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή. Με ικανοποίηση διαπιστώνει ότι η κυβερνητική μεθόδευση της «αξιολόγησης» συναντά την καθολική άρνηση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο που επιβεβαιώνεται από τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστική διάθεση συνελεύσεις των εργαζομένων.

Αυτή η στάση των εργαζομένων, η γενικευμένη αντίδρασή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόικα οδήγησε τις προηγούμενες μέρες την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην αναζήτηση μεθοδεύσεων προκειμένου να κηρύξει την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» παράνομη και καταχρηστική.

Την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, στις 14:00 εκδικάζεται η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου ενάντια στην απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.ΔΥ.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να ποινικοποιήσει τους αγώνες και να επιβάλει, διά της δικαστικού οδού, το σύστημα της αξιολόγησης του Ν.4250/2014.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της να οδηγήσει, μέσω της αξιολόγησης, χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις και να παραδώσει τομείς του Δημοσίου στον Ιδιωτικό Τομέα.

Μάταιος κόπος! Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τη συνεπή και αγωνιστική στάση τους, δεν θα αφήσουν να περάσουν τα σχέδια ολοκληρωτικής διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών, δεν θα επιτρέψουν τις μεθοδεύσεις που οδηγούν σε νέες απολύσεις εργαζομένων και σε ιδιωτικοποιήσεις θεμελιωδών κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων.

Καλούμε στις 14:00 σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για να ματαιώσουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ…

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις