21 C
Athens
Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025

Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Σε βάθος 20ετίας και από τους εν ενεργεία υπαλλήλους, ο έλεγχος των συμβάσεων

Πρόσφατα

mitsotakis-troika-apnetΑπό τους εν ενεργεία υπαλλήλους ξεκινά η διαδικασία επανελέγχου μετατροπής περίπου 38.000 συμβάσεων αορίστου χρόνου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η εγκύκλιος (ΑΔΑ: Ω289Χ-ΚΧ1), που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, ορίζει ότι «τα αιτούμενα στοιχεία, που αφορούν στις μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίου δικαίου) που έχουν οι υπάλληλοι κατά τον παρόντα χρόνο, και τα οποία υποχρεούνται να αποστείλουν οι Διευθύνσεις Διοικητικού ή άλλες αρμόδιες οργανικές μονάδες των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 42 του Ν. 4250/2014, σε πρώτη φάση, θα αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους».

Επίσης, συνιστάται η καταγραφή των στοιχείων να ξεκινήσει από τις χρονικά πιο πρόσφατες περιπτώσεις μετατροπής συμβάσεων και να προχωρήσει σε βάθος 20ετίας, από το 1994 έως σήμερα.

Σε περιπτώσεις υπαλλήλων που προέρχονται από μεταφορά ή μετάταξη, εάν λείπουν στοιχεία από τον υπηρεσιακό φάκελο θα πρέπει οι αρμόδιες Δ/νσεις να επικοινωνούν με τον φορέα προέλευσης.

Το ΜΕΤΑ Δημοσίου υπενθυμίζει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επιμένει να αναζητεί «δεξαμενές» απολύσεων, προκειμένου να «νομιμοποιήσει» στην κοινωνία τις 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για το έτος 2014, που έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα, «πως οι μετατροπές των συμβάσεων έγιναν μετά από μεγάλους απεργιακούς αγώνες και δεν ήταν ούτε ρουσφέτια ούτε χαριστικές πράξεις».

»Οι αξιολογήσεις και η επανεξέταση των συμβάσεων έχουν τον ίδιο στόχο: να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να τους διαιρέσουν, να δημιουργήσουν κλίμα εργασιακού “κανιβαλισμού” μεταξύ τους, ώστε να προωθηθούν τελικά χιλιάδες νέες απολύσεις.

»Το ΜΕΤΑ καλεί την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, ώστε να ακυρώσουν τις αυθαιρεσίες της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο.

»Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της καταστροφικής και εθελόδουλης κυβέρνησης – φερέφωνου των δανειστών και των διαπλεκόμενων, όπως επίσης και της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει».

2η εγκύκλιος: Οδηγίες για επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

 

Διαβάστε:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις