15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντινόπουλος: Παράταση μέχρι τον Αύγουστο της διαδημοτικής κινητικότητας

Πρόσφατα

ntinopoulos-kedeΈως και τον Αύγουστο θα επιμηκύνει το χρονικό περιθώριο για τη διαδημοτική κινητικότητα 2.000 δημοτικών υπαλλήλων ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, όπως δήλωσε ο ίδιος σε ημερίδα ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων αιρετών, που διοργάνωσαν χθες η ΚΕΔΕ, η ΕΕΤΑ και το ΥΠΕΣ. Όπως ανέφερε, εξάλλου, άμεσα θα κοινοποιηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο Αργ. Ντινόπουλος ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος απολύσεων πίσω από τη διαδημοτική κινητικότητα, αλλά ότι αντιθέτως οι υπάλληλοι που εντάσσονται στη διαδικασία είναι περισσότερο ασφαλείς, αφού εξαιρούνται της διαδικασίας διαθεσιμότητας. «Πρέπει να κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους ότι “δεξαμενή” απολύσεων δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και τη δήλωση του τελευταίου, ότι οι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση, ανέφερε: «Πού είδες, Θέμη, τη “δεξαμενή” απολύσεων; Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκπόνησαν ένα πρόγραμμα εθελούσιας, διαδημοτικής κινητικότητας και μάλιστα με ασφαλέστερο καθεστώς από το προηγούμενο. Ήδη, 995 περίπου υπάλληλοι βρίσκονται στις νέες τους θέσεις. Χρειάζεται άλλοι 2.000 υπάλληλοι, οικεία βουλήσει και με τη συγκατάθεση των προϊσταμένων τους, να μετακινηθούν από έναν δήμο σε άλλο».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις