«Αν η λύση είναι να μετατρέψουν το χρέος του Δημοσίου σε χρέος των πολιτών και να τους πάρουν οι τράπεζες και η εφορία τα σπίτια, καταλαβαίνετε πολύ καλά τι θέλουν να κάνουν. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Χρειάζεται άλλη πολιτική».
«Ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τους παλιούς φόρους με αποτέλεσμα κάθε μήνα το Δημόσιο να πέφτει έξω κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ, δηλαδή κάθε μήνα να προστίθενται στα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου περίπου 1 δισεκ. ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος των Εφοριακών Ελλάδος, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».
Ο Τρύφων Αλεξιάδης, υπογράμμισε ότι ελπίζει να διορθωθούν τα «λάθη» στο υπουργείο Οικονομικών, τα οποία όπως σημείωσε δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά των πολιτικών που ασκούνται. «Από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο, αυτά που έχουμε να πληρώσουμε, μαζί με τα παλιά είναι περίπου στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα σε έξι μήνες. Η κατάσταση είναι εφιαλτική», τόνισε ο αντιπρόεδρος των εφοριακών, για να προσθέσει: «Πρέπει να καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους που πολλές φορές δεν έχουν και δεύτερον μέχρι τώρα ξέρουμε ότι αυτοί οι φόροι δεν μπορούν να πληρωθούν».
«Η λογική της τρόικα που πάνε να μας περάσουν είναι η λογική του μονόδρομου. Εμείς έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια το από πού μπορούν να πληρωθούν τα χρέη», σημείωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο αντιπρόεδρος των εφοριακών, υπογράμμισε ότι «υπάρχει και ένα Σύνταγμα, το οποίο λέει ότι φορολογούμε τους πολίτες ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα», για να προσθέσει ότι «τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών, κλείνει το μάτι σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, σε μεγάλες επιχειρήσεις και συμφέροντα, ε… να μη δείχνει την αγριάδα του στους πολίτες».
Ο Τρύφων Αλεξιάδης, τόνισε ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση στην Ελλάδα να χτυπηθεί η μεγάλη φοροδιαφυγή και να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και μεσαία στα μεγάλα εισοδήματα», για να αναφέρει παραδείγματα όπως τη «λίστα εμβασμάτων εξωτερικού», κάνοντας λόγο για «24.000 περιπτώσεις που δεν έχουν ελεγχθεί ούτε οι 500», για να συνεχίσει με τη «λίστα Λαγκάρντ», όπου «από τις 2062 περιπτώσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 το ελληνικό κράτος δεν έχει πάρει ένα ευρώ», «λίστα Λονδίνου», «λίστα σκαφών Ολλανδίας».
«Δεν θέλουν να χτυπήσουν τα μεγάλα ψάρια. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση», ήταν το τελικό συμπέρασμα του αντιπροέδρου των εφοριακών.