34.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

«Άγνωστη λέξη η αξιοκρατία για την Διοίκηση του ΕΛΤΑ»

Πρόσφατα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Την ώρα που ο ΕΛΤΑ προσπαθεί να ανακάμψει και να γυρίσει στην βιωσιμότητα και την ανάπτυξη με προαπαιτούμενο τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, δυστυχώς Διοικητικοί παράγοντες, μας πισωγυρίζουν στις εποχές των μπλε – πράσινων και κόκκινων καφενείων. Από το άγχος και την αγωνία τους να σώσουν την Διευθυντική τους θέση, την οποία έλαβαν χωρίς να έχουν ουσιαστικά ακαδημαϊκά προσόντα, ερχόμενοι από το παρελθόν με μόνο προσόν την συνδικαλιστική τους καριέρα και την μεταπήδηση τους από τον συνδικαλισμό στον “Διευθυντισμό”, επιδίδονται σε υπηρεσιακές διώξεις κατά αξιόλογων συναδέλφων, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια νομιμότητας, αξιοκρατίας και ίσης μεταχείρισης, προκειμένου να αποκτήσουν ακόμη περισσότερα συνδικαλιστικά και κομματικά παράσημα στη μάχη για την διεκδίκηση και πάλι της διευθυντικής καρέκλας, ενόψει των επερχόμενων αξιολογήσεων.

Μεταθέτουν χωρίς αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια και εξοντώνουν υπηρεσιακά και οικονομικά, το πλέον αξιόλογο, υπηρεσιακά καταρτισμένο και ακομμάτιστο προσωπικό, Τέσσερις πτυχιούχους Διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά και αρκετούς άλλους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ Ν. Φθιώτιδας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις συνδικαλιστικές επιδιώξεις της παράταξης τους στο Ταχυδρομείο, ειδικότερα :
1. Μεταθέτουν συναδέλφισα από Λαμία σε Στυλίδα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα ατομικά κριτήρια μεταθετότητας και τα μόρια που έχει καθώς και τα οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα.
2. Μεταθέτουν συνάδελφο με σοβαρό μόνιμο πρόβλημα υγείας από Λαμία σε Στυλίδα ο οποίος χρήζει ειδικού ωραρίου εργασίας και ιατρικής παρακολούθησης με γνωμάτευση της ίδιας της Υπηρεσίας .
3. Μεταθέτουν συναδέλφους με μισθούς πείνας, λόγω δανείων, σε Καταστήματα μακρύτερα από τον τόπο διαμονής τους, εξοντώνοντας τους οικονομικά και οικογενειακά.
4. Μεταθέτουν τον Θ.Θ. Τμηματάρχη που προσλήφθηκε στον ΕΛΤΑ το 2006 μέσω ΑΣΕΠ σε οργανική θέση με πτυχίο Πανεπιστημίου, στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση επιχειρήσεων, με άριστες γνώσεις Αγγλικής γλώσσας, Υπολογιστών, με διδακτική και επαγγελματική εμπειρία στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Μάρκετινγκ και επί πλέον υποψήφιο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του ΛΕΣΤΕΡ Αγγλίας με θέμα διδακτορικής διατριβής που αφορά αποκλειστικά τα ΕΛΤΑ, από το Κεντρικό Κατάστημα Λαμίας που σήμερα υπηρετεί, στο Κατάστημα Σπερχειάδας που δεν διαθέτει ούτε 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή!!!!
5. Μεταθέτουν την Σ.Σ. με βαθμό του Τμημ/ρχη που προσλήφθηκε το 2003 μέσω ΑΣΕΠ σε οργανική θέση με πτυχίο Πανεπιστημίου Οικονομικής και περιφερειακής Ανάπτυξης και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Οικονομικά με άριστες γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και Υπολογιστών και η οποία εργάζονταν στο Κεντρικό Κατάστημα Λαμίας στην θέση του Κεντρικού Διαχ/στη ….στο Κατάστημα Στυλίδας για να εργαστεί σε θέση θυρίδας συναλλαγής μπορεί ίσως και διανομής γραμμάτων !!!
6. Μεταθέτουν τον Μ.Π. Τμηματάρχη με 32 χρόνια υπηρεσίας πτυχιούχο Ανώτερης Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων Τμήματος Λογιστηρίου αξιόλογο υπάλληλο και άνθρωπο από το ΚΔ ΛΑΜΙΑΣ που δούλευε σε έργο Κεντρικού Διαχ/στη, στο Κεντρικό Κατάστημα Λαμίας χωρίς να του προσδιορίζουν καθήκοντα !!!!!
7. Τον Χ.Κ. Τμηματάρχη με 32 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στον ΕΛΤΑ, πτυχιούχο Λογιστικής Ανώτερης Εκπαίδευσης , με πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων στα χρηματοοικονομικά που επένδυσε ο ΕΛΤΑ αρκετά χρήματα για την μόρφωσή του , που κατείχε επί 6 χρόνια την θέση Προϊσταμένου Τομέα Πωλήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , που κατείχε την θέση Δ/ντή του Κεντρικού Καταστήματος Λαμίας, συνδικαλιστή του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας …….τον μεταθέτουν κατά παράβαση του Ν 1264, να απασχοληθεί σε έργο θυρίδας συναλλαγής !!!!!
Ταυτόχρονα διατηρούν, κατά παράβαση του κανονισμού και του οργανογράμματος, στο Κεντρικό Κατάστημα Λαμίας Διανομείς-Διαμετακομιστές και προσθέτουν σ’ αυτό επιλεκτικά υπεράριθμους και άλλους και αφήνουν την πόλη της Λαμίας χωρίς διανομείς, με ανεκτέλεστους συχνά τομείς και τα Καταστήματα αβοήθητα χωρίς να έχουν το προβλεπόμενο από το Οργανόγραμμα προσωπικό.
Δυστυχώς αυτή είναι η τραγελαφική «αξιοποίηση» του ανθρώπινου δυναμικού και των στελεχών-πτυχιούχων στα ΕΛΤΑ στην οποία προβαίνει η Διοίκηση του Οργανισμού, ενέργειες που δυστυχώς δημιουργούν απογοήτευση στο προσωπικό και Δικαστικές συνέπειες που ευτυχώς μέχρι τώρα δικαιώνουν τους θιγόμενους εργαζόμενους.
Για να ανακάμψει ο ΕΛΤΑ πρέπει να απομακρυνθούν εκείνοι που θέλουν να τον γυρίσουν σε εποχές που ήδη έχουν καταδικαστεί από τον Ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύου
Πολιτικά Κόμματα
Βουλευτές του Νομού μας
ΜΜΕ
Διοίκηση ΕΛΤΑ
ΓΣΕΕ
ΠΟΣΤ
Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βάιος Μπουρογιάννης                                         Χαλάτσης Κων/νος

Λαμία 12-06-2014

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις