15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καθαρίστριες: 36η ημέρα καθιστικής διαμαρτυρίας – Ωμότητα και βία από τους… γιους του Κικίλια

Πρόσφατα

ypoik katharistries travmatias2Χωρίς να έχουν σταματήσει ούτε μία ημέρα, συλλογικά, δυναμικά, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία τους, στην Καραγιώργη Σερβίας, ζητώντας από την κυβέρνηση την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Σήμερα, συμπληρώνουν 36 ημέρες καθιστικής διαμαρτυρίας έξω από την Καραγιώργη Σερβίας, αλλά και επιπλέον σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η κυβέρνηση, πραξικοπηματικά, έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ και ουδέποτε, όπως στην περίπτωση των καθαριστριών, εφάρμοσε τις δικαστικές αποφάσεις που προέβλεπαν τη συνέχιση της λειτουργίας του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ΣτΕ) ή, έτερο παράδειγμα, την επαναπρόσληψη των εργαζομένων (Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης).

Οι καθαρίστριες, που συνεχίζουν να έχουν στο πλευρό τους τούς απολυμένους σχολικούς φύλακες και τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς (σ.σ.: αυτοί έκαναν «επίσκεψη» στο νέο υπουργό Παιδείας), χθες, ένιωσαν το βαρύ χέρι της νέας κυβέρνησης, καθώς οι «γιοι» νέου υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια*, τα ΜΑΤ επετέθησαν και πάλι εναντίον τους, για να τις απομακρύνουν από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, όπου θα γινόταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Προηγουμένως, είχε υπάρξει προσπάθεια των καθαριστριών να ανοίξουν τα ρολά της πόρτας του υπουργείου. Από τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ (στη φωτογραφία βλέπετε κάποιον από τις δυνάμεις καταστολής να στοχοποιεί με το δάχτυλό του άτομο), μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κολάρο και ορό.

ypoik katharistries stoxos

Υπενθυμίζεται ότι οι καθαρίστριες είχαν αρχικά συγκεντρωθεί στον Άρειο Πάγο από όπου και αποχώρησαν μόλις ολοκληρώθηκε η συζήτηση της αίτησης του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης επαναπρόσληψής τους. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται την Πέμπτη.

H Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα επίθεση κατά των καθαριστριών

«Απολύτως ενδεικτική των προθέσεων της νέας κυβέρνησης» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινή άγρια επίθεση των ΜΑΤ στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής απέναντι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και τους αλληλέγγυους πολίτες που οδήγησε σε πολλούς τραυματισμούς, τη μέρα που ορκίζεται η «νέα» κυβέρνηση, είναι απολύτως ενδεικτική των προθέσεών της.

»Πιστοί στα βήματα των προκατόχων τους, τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, το μόνο που έχουν ν’ απαντήσουν στον αγωνιζόμενο λαό είναι περισσότερη λιτότητα με περισσότερη βία. Καμία εντύπωση λοιπόν δεν πρέπει να τους προξενεί το γεγονός ότι, θέλουν δε θέλουν, θα είναι η τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση που θα γνωρίσει η χώρα.

»Καλούμε τις νέες και τους νέους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των απεργών καθαριστριών με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, να δώσουμε μαζί τους τον αγώνα και για τις δικές μας ζωές, να τελειώνουμε τώρα με την συγκυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και της τρομοκρατίας».

Φωτογραφίες @dromografos

 

* «Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι παιδιά μας και οι Ελληνίδες αστυνομικίνες κόρες μας. Και πρέπει να περάσει στα παιδιά ότι δουλεύουν με αξιοπρέπεια με καλή ψυχολογία και υψηλό φρόνημα. Για αυτό θα προσπαθήσουμε, γιατί οι αστυνομικοί είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και αξίζουν να ζουν με αξιοπρέπεια». Τάδε έφη ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου από τον τέως «πατέρα» τους, τον νυν υπουργό (υπ)Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις