16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι Σισμανόγλειου: Η διοικήτρια «απαγόρεψε» τις καθαρίστριες, επέτρεψε την «είσοδο» σε κατσαρίδες, ιατρικά απόβλητα

Πρόσφατα

Η κοινή λογική λέει ότι το νοσοκομείο οφείλει και πρέπει να είναι καθαρό, «λαμπίκο» κατά το κοινώς λεγόμενο. Τι γίνεται, όμως, όταν μια επικεφαλής νοσοκομείου εφαρμόζει κατά γράμμα τη μνημονιακή πολιτική και τις βουλές του Αδώνιδος, που θέλει να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας στα μάτια των πολιτών; Τι γίνεται όταν καταργεί την καθαριότητα; Η κοινή λογική απαντά και σε αυτό: το νοσοκομείο μετατρέπεται σε… χωματερή, σε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όπως στην περίπτωση του Σισμανόγλειου. Τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων είναι υπέρ το δέον αποκαλυπτικά:

Να ξεκινήσει άμεσα η καθαριότητα στην πτέρυγα Μπόμπολα, υπάρχει κίνδυνος!!

Μπορεί να σβήσαμε την φωτιά που όλος τυχαίος απείλησε το δάσος “Παπαδημητρίου” δίπλα στη μάντρα της Πτ. Μπόμπολα, μπορεί να έγιναν (ή να προγραμματίστηκαν) ενέργειες προστασίας από πυρκαγιά, αλλά φαίνεται πως αν δεν καούμε…θα μας πνίξουν τα σκουπίδια!

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη που έκλεισαν τα κλινικά τμήματα και εργαστήρια της Πτ. Μπόμπολα του νοσοκομείου Φλέμιγκ, εκτιμήσαμε πως επιδίωξή τους ήταν να κλείσουν το νοσοκομείο, άσχετα αν δεν τους “βγήκε” τότε.

Στην Πτέρυγα Μπόμπολα λοιπόν, που ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ κομμάτι του Α. ΦΛΕΜΙΓΚ, απέμειναν τα τακτικά οφθαλμολογικά ιατρεία (αφού κατάργησαν , όπως είπαμε, την κλινική και απαγόρευσαν στους γιατρούς να χειρουργούν), τα πλυντήρια και το αρχείο ασθενών όλου του νοσοκομείου.

Οι έντεκα καθαρίστριες του ιδιωτικού συνεργείου, αφού απασχολήθηκαν οι περισσότερες στο κεντρικό κτίριο, έγινε εισήγηση από τη διοικητική υπηρεσία, να περιοριστούν σε τρεις, ώστε να καλύπτουν τις υπηρεσίες που απέμειναν, με αντίστοιχη μείωση της αποζημίωσης του εργολάβου. Η νέα Διοικήτρια όμως τις “κατάργησε” όλες! Το αποτέλεσμα είναι να μην καθαρίζονται οι χώροι, παρά μόνο τα ιατρεία μια η δύο φορές τη βδομάδα και αυτό χαριστικά! Οι άλλοι χώροι…απλώς βρομίζουν.

Έτσι, χώροι στους οποίους υπάρχουν εργαζόμενοι και ασθενείς, χώροι στους οποίους παράγονται ιατρικά απόβλητα αλλά και οικιακά σκουπίδια βρωμίζουν και οι κατσαρίδες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι γίνεται μια επίμονη προσπάθεια, να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Να έρθει το λουκέτο σχεδόν ως φυσικό αποτέλεσμα της εγκατάλειψης. Να γίνει η ζωή των εργαζομένων κόλαση και οι ασθενείς να αποτρέπονται από το να επισκέπτονται τους γιατρούς και να χρησιμοποιούν τα ιατρεία. Το ίδιο έργο, με άλλους πρωταγωνιστές, το έχουμε ξαναζήσει οι παλιότεροι με το κλείσιμο της “Ζ. Πηγής” (Το σημερινό LIDL).

Σε ερώτημα που κάναμε, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα γίνει προσπάθεια να λυθεί “κάπως” το ζήτημα.

Επειδή όμως το θέμα είναι σοβαρότατο, αφορά στην υγεία εργαζομένων, ασθενών και περιοίκων,  και δεν μπορεί να λυθεί με καλές προθέσεις, ούτε με “εξυπηρέτηση” από τον εργολάβο “όποτε μπορεί”, επειδή ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ και σκοπεύουμε να παραμείνουμε, επειδή η δημόσια υγεία και οι λοιμώξεις δεν καταλαβαίνουν από μείωση του κόστους και από “θέλω να κλείσω την Πτ. Μπόμπολα”,  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Σημ. Κάποτε το Φλέμιγκ είχε πάνω από 30 μόνιμες καθαρίστριες. Σήμερα, αφού ξεκλήρισαν τον κλάδο, πληρώνουμε ιδιωτικό συνεργείο χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, αναλώσιμοι, που απολύονται με το παραμικρό, όπως έγινε και στην περίπτωσή μας (ενώ υπήρχε δυνατότητα απασχόλησής τους αλλού). Αλλά για τις συνθήκες στα διάφορα συνεργεία θα επανέλθουμε. Το τραγικό είναι πως αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν στα παιδιά μας. (Θα’ χουμε όμως λιγότερο κράτος…).

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις