Απίστευτο και όμως ελληνικό!!! Παραγωγικότητα από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ ζητεί η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να προχωρήσουν οι δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις για σύνταξη που «λιμνάζουν» – να σημειωθεί πως χιλιάδες ασφαλισμένοι μπορεί να περιμένουν μέχρι και 2 χρόνια για να πάρουν σύνταξη.
Διαβάστε τι αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική εγκύκλιο της διοίκησης του ΙΚΑ:
Οι αποφάσεις απονομής σύνταξης πάσης φύσεως δεν θα πρέπει να είναι λιγότερες από τέσσερις (4) ημερησίως.
Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν σε ημερήσια βάση ισχύουν για εξάωρη απασχόληση αποκλειστικά στο αντικείμενο της απονομής συντάξεων. Οι υπόλοιπες δύο ώρες θα είναι αφιερωμένες στη διαχείριση των βοηθητικών εργασιών ωρίμανσης των υποθέσεων (αλληλογραφία κ.λπ.).
Ωστόσο υπάρχει ελπίδα για όσους από εδώ και στο εξής θέσουν αίτημα συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ καθώς, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, από 1.6.2014 θα είναι υποχρεωτική η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους, ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες απονομής σύνταξης και οι υποψήφιοι συνταξιούχοι να παρακολουθούν τη διαδικασία διεκπεραίωσης της αίτησής τους ηλεκτρονικά, χωρίς ταλαιπωρία τους, προκειμένου οι υπάλληλοι να απασχολούνται κατά τον πλέον παραγωγικό τρόπο.
Πηγή: asfalisinet.gr