«Οι άνεργοι, οι οικογένειές τους, ο λαός αλλά και η νεολαία, η οποία μετρά 6 στους 10 ανέργους, με την ψήφο τους στην τριπλή κάλπη των εκλογών θα βάλλουν ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη και θα ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους δρόμους για μία Ελλάδα με πλήρη, σταθερή, ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλες και όλους», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, για τα ποσοστά ανεργίας για τον φετινό Φεβρουάριο που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ.
«Το ότι η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία “έχει σταθεροποιηθεί” στα δυσθεώρητα επίπεδα του 26,5%-παρά τους δεκάδες χιλιάδες ανέργους που έχουν ενταχτεί σε 5μηνα προγράμματα απασχόλησης- και το ότι η χώρα μας με αυτά τα ποσοστά εξακολουθεί για 19ο συνεχόμενο μήνα να καταλαμβάνει την εξευτελιστική πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη, δεν ενδείκνυται για κυβερνητικά πανηγύρια», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Το αντίθετο, μάλιστα, οι κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές είναι αυτές που οδήγησαν σε αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα».
«Η σταθερότητα που υπόσχεται ο πρωθυπουργός είναι η σταθερότητα της κατάστασης που διαμόρφωσε η πολιτική του», τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο.
Επισημαίνοντας με έμφαση ότι οι συνέπειες της κρίσης και του Μνημονίου μονιμοποιούνται, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πιο σταθερή πραγματικότητα από το κόλλημα της ανεργίας στο 30% και της ανεργίας των νέων στο 60%; Υπάρχει πιο σταθερή κατάσταση από τα λουκέτα; Και δεν υπάρχει σταθερότητα στον ρυθμό ανόδου του χρέους -στον καλπασμό του, θα έλεγα; Έφτασε ήδη στο 176% του ΑΕΠ. Και να σκεφτεί κανείς πως ό,τι έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια, έγινε εν ονόματι -ή με το πρόσχημα- της αντιμετώπισης της κρίσης του χρέους…».