19.3 C
Athens
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Πρεμιέρα χθες για τη ΝΕΡΙΤ, με απλήρωτους εργαζομένους

Πρόσφατα

Με το απογευματινό δελτίο ειδήσεων, στις 6 το απόγευμα, ξεκίνησε χθες το πρόγραμμά της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση. Με την έναρξη της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, το λογότυπο της ΔΤ αντικαταστάθηκε από το «Ν».

Νωρίτερα το μεσημέρι, είχε αρχίσει και η λειτουργία του ειδησεογραφικού Διαδικτυακού τόπου της ΝΕΡΙΤ. Το τηλεοπτικό της πρόγραμμα συνεχίζεται απόψε με μια ελληνική και μια ξένη ταινία, καθώς και με την Αθλητική Κυριακή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει ότι η ΝΕΡΙΤ ξεκινά επισήμως τη λειτουργία της, με το Δημόσιο να μην ανταποκρίνεται ακόμη στις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στους οποίους ακόμη χρωστά τα δεδουλευμένα τους.

Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί με αρκετά προβλήματα.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνεται και θα αντικαθίσταται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Αλ. Χριστακάκη: Νέα αμφίεση – Ίδια απάτη

«Με άλλο όνομα αλλά με τον ίδιο θίασο συνεχίζει το κυβερνητικό μόρφωμα της Δ.Τ. την περιοδεία του στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες της χώρας. ‘Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς’ λέει ο λαός μας και όπως πάντοτε έχει δίκιο. Η Δ.Τ. μεταμφιέζεται σε ΝΕΡΙΤ, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει την κατάλληλη μορφή για να εξαπατήσει τους πολίτες και να δικαιολογήσει την ύπαρξη της». Αυτό δήλωσε η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την πρεμιέρα της ΝΕΡΙΤ.

Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη τονίζει πως η ΝΕΡΙΤ «προσπαθεί να φτιάξει βίαια (όπως και οι προκάτοχοι της) μια πραγματικότητα ενημέρωσης η οποία δεν έχει καμιά διασύνδεση και σχέση με τα καθημερινά βιώματα της κοινωνίας». Σημειώνει ακόμη ότι αποτελεί «εργασιακό έκτρωμα», ότι δεν έχει περιουσία, πρόγραμμα, στοιχειωδώς αντικειμενική ενημέρωση, αλλά ούτε τη συναίνεση του λαού.

«Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στο κυβερνητικό κανάλι. Δεν το λένε μόνο τα νούμερα της τηλεθέασης, τα οποία ανεβαίνουν μόνον όταν υπάρχει κάποια αθλητική μετάδοση. Το λένε -πάνω απ’ όλα- τα μηνύματα συμπαράστασης που έρχονται κατά εκατοντάδες καθημερινά στην ΕΡΤ που συνεχίζει να αντιστέκεται στο πραξικόπημα του «μαύρου». Την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ των αγωνιζόμενων εργαζόμενων που δείχνει -11 μήνες τώρα- το δρόμο για μια πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, της αντικειμενικής ενημέρωσης, της φωνής στην κοινωνία και του πολιτισμού, που σύντομα θα είναι μια πραγματικότητα, όταν ο λαός μας στείλει στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας τη χειρότερη και πιο καταστροφική κυβέρνηση που έζησε ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση» καταλήγει η Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

ΠΟΕΣΥ: «Πανηγυρική έναρξη της ΝΕΡΙΤ» με ανοιχτές τις πληγές από το λουκέτο στην ΕΡΤ

«Η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ ξεκινά χωρίς να υπάρχουν για τους εργαζόμενους οι πρόνοιες που η ίδια η ΝΕΡΙΤ έχει θέσει στην προκήρυξή της και χωρίς πρόβλεψη για ΣΣΕ με συνέπεια να βαθαίνουν αντί να επουλώνονται οι χαίνουσες πληγές που άνοιξε στο σώμα της Ενημέρωσης το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ». τονίζει με χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει στον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ ότι το Δημόσιο δεν έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Στους συναδέλφους οφείλονται τα δεδουλευμένα με βάση την συνολική τους προϋπηρεσία, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες».

Πηγή: Αυγή

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις