16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Το «πείραμα» Χατζηδάκη πέτυχε και ο «ασθενής» απεβίωσε!

Πρόσφατα

Η ΥΦΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.

Για μια ακόμα φορά, ο «επιτυχημένος» Υπουργός της ύφεσης και των λουκέτων, Κ. Χατζηδάκης, έσπευσε με αγχώδη τρόπο να εκφράσει την άπλετη στήριξη που προσφέρει – μέσω της απελευθέρωσης των Κυριακών – στα μεγάλα συμφέροντα των malls, στις πολυεθνικές και στα μονοπώλια.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ δήλωσε ότι «το πείραμα» της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές «πέτυχε».

Στον κ. Χατζηδάκη προφανώς του ταιριάζει το ρητό: «αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Αντί για εμάς, πρόλαβε και του απάντησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κ. Χανταζαρίδης, ο οποίος δήλωσε: “μας έπεσαν πολλές οι Κυριακές και μας βαρυστομάχιασαν” περιγράφοντας την κατάσταση και εξηγώντας πως η αγοραστική κίνηση καταγράφηκε περιορισμένη και η επισκεψιμότητα χαμηλή.

Άλλωστε, το «πετυχημένο πείραμα» του κ. Χατζηδάκη αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση της ΕΣΕΕ 2013, στην οποία καταγράφονται με αδιάσειστα στοιχεία η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τα “λουκέτα” και η απώλεια 176.000 θέσεων απασχόλησης από εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς και βοηθητικό προσωπικό στο εμπόριο που διανύει την 6η χρονιά ύφεσης.

Μόνο το 2013 χάθηκαν, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, 23.191 θέσεις απασχόλησης, ενώ συγκριτικά με το 2008 έχει χαθεί στο εμπόριο το 21,2% των θέσεων εργασίας, δηλαδή πάνω από 176.000 θέσεις εργασίας.

Αλλά, για τον κ. Χατζηδάκη το ελληνικό εμπόριο δεν το εκφράζουν ούτε οι εμποροϋπάλληλοι, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων της χώρας (75%), που δεν σταματούν να υποστηρίζουν με στοιχεία ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές βάζει κατά εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά και ρίχνει χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους στη χωματερή της ανεργίας.

Είναι φανερό ότι, τον κ. Χατζηδάκη, τον ενδιαφέρουν αποκλειστικά και μόνο τα γιγαντιαία malls, τα εκπτωτικά χωριά και οι μεγάλες ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις που δίνουν εκπτωτικά κουπόνια μιας χρήσης για κάθε Κυριακή.

Τον κ. Χατζηδάκη τον ενδιαφέρουν βέβαια και οι μεγαλοτραπεζίτες, που άρχισαν να κάνουν αποκλειστικά «κυριακάτικες» εκπτώσεις και προσφορές, μέσω χρήσης πιστωτικών καρτών, μήπως και οι άφραγκοι καταναλωτές αρχίζουν να ψωνίζουν τις Κυριακές, εγκαταλείποντας οριστικά τα καταστήματα στις γειτονιές.

Σε αυτή τη «βρόμικη δουλειά», στη στήριξη δηλαδή με κάθε τρόπο των μεγάλων αλυσίδων και των πολυεθνικών για να υφαρπάξουν το λιγοστό τζίρο από τις μικρές επιχειρήσεις, τον βοηθούν: η μεγαλοεργοδοσία του ΣΕΛΠΕ, οι Περιφερειάρχες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Σγουρός και Α. Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης και βέβαια ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Π. Καρέλας.

Εμείς, ως εργαζόμενοι συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας.

Η «ανταγωνιστικότητα» και η «ανάπτυξη» του κ. Χατζηδάκη και της Κυβέρνησής του, μέσα από τη λειτουργία των καταστημάτων τις 7 Κυριακές και τις 52 Κυριακές, που θεσμοθέτησε, είναι για εμάς ανεργία, είναι απλήρωτη και μαύρη εργασία, είναι απώλεια στο δικαίωμα μας για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις πολιτικές και τους εκφραστές τους και από κοινού να συμμαχήσουμε για να αποτρέψουμε την οριστική καταστροφή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις