25.9 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Όταν ο σύζυγος είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοκράτης δήμαρχος Αμφιλοχίας απειλεί να καταργήσει τη θέση της συζύγου

Πρόσφατα

Απίστευτη καταγγελία κατά του δημάρχου Αμφιλοχίας

Της Χριστίνας Καραγιάννη

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης, ως άλλος Καλοτζέρο Βιτσίνι, ξεπέρασε κάθε όριο στην άσκηση εκβιασμών σε βάρος των δημοτών της επαρχίας Βάλτου Αιτωλ-νίας στην προσπάθειά του να αντιστρέψει το αρνητικό γι αυτόν  κλίμα.

Οι μετατάξεις υπαλλήλων, παραμονές εκλογών, που τού εξασφάλισαν και υποψηφιότητες για το συνδυασμό του,

-οι υποσχέσεις για διορισμούς στην ΑΜΦΙΓΑΛ , για συμβάσεις έργου και για πεντάμηνης διάρκειας  διορισμούς,

-οι αναθέσεις έργων σε ημετέρους,

-οι “ρυθμίσεις” οφειλών προς το Δήμο,

 -η μη είσπραξη δημοτικών τελών ύδρευσης και βοσκής από τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του, προφανώς δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο του προς τη δημαρχία.

Ούτε  “το τσιμέντο στο σοκάκι και την αυλή του ψηφοφόρου” -κατά την έκφραση των  εκπροσώπων της Ο.ΣΥ.ΒΑ και της ΠΑΝΣΥ της κινησης “Πολίτες του Βάλτου”- δεν στέριωσαν το ιδιαίτερα ρευστό πολιτικό έδαφος με αποτέλεσμα ο κος Κοιμήσης να διολισθαίνει σε πράξεις πολιτικού αμοραλισμού.

Έτσι  λοιπόν έκλεισε τον  κύκλο των προσφορών  και άνοιξε τον κύκλο των απειλών:

– σε επαγγελματίες για εκκρεμότητες που αφορούν στο νομότυπο των δραστηριοτήτων τους,

-σε εργαζόμενους της ΤΕΡΝΑ επισείοντας τον κίνδυνο της απόλυσης από την εταιρεία,

– σε κτηνοτρόφους για τη διακοπή της συνεργασίας μους με τις γαλακτοβιομηχανίες…..

Απειλείται οποιοσδήποτε αποτόλμησε να ενταχθεί ή να ακολουθήσει άλλο συνδυασμό παραβιάζοντας αυτή την ιδιότυπη ομερτά που επέβαλε με ρουσφέτια, εξαγορά συνειδήσεων, εκβιασμούς,το καθεστώς του κυρίου Κοιμήση.

Θλιβερή απόδειξη του απόλυτου ξεπεσμού του :  η απειλή  σε  εργαζόμενη του δήμου πως θα καταργήσει τη θέση της με φυσικό επακόλουθο την απόλυσή της!

Το παράπτωμά της;

Η υποψηφιότητα του συζύγου της με το ψηφοδέλτιο της Κίνησης των Ενεργών Πολιτών του Δήμου Αμφιλοχίας!

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπόλίτευσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νομό, χαρακτήρισε κάστρο της διαπλοκής το Δήμο της Αμφιλοχίας, δίνοντας, και ορθά, την πολιτική διάσταση του προβλήματος.

Ζήτημα όμως ηθικής και πολιτικής τάξης  προκύπτει και για την ίδια την ΚΕΔΕ, η οποία διατηρώντας στη θέση του Γενικού  Γραμματέα  του Δ.Σ. τον εν λόγω κύριο,αποδέχεται και νομιμοποιεί τη δράση του.

Η  ΠΟΕ -ΟΤΑ βέβαια  έχει τις δικές της ευθύνες για τη στάση της απέναντι στον οιονδήποτε  Σαλβατόρε Ρίινα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και φυσικά  η  δικαστική εξουσία πρωτίστως, οφείλει να παρεμβαίνει και να προστατεύει τους πολίτες που πέφτουν θύματα ωμών εκβιασμών,απειλούνται και εμποδίζονται από την  απρόσκοπτη άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, όπως αυτό της  ελεύθερης έκφρασης και συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία.

Αναδημοσίεση από AlfaVita.gr, askota.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις