16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι Speedex: Κινητοποιήσεις ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας

Πρόσφατα

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ενός από τους εργαζόμενους της εταιρείας Speedex που κινδυνεύουν με απόλυση. Για ευνόητους λόγους είναι ανυπόγραφο. Παρακάτω παραθέτουμε και την ανακοίνωση του ΣΕΤΤΕΑ.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ταχυδρομική-ταχυμεταφορική εταιρεία Speedex. Οι εργαζόμενοι που την Κυριακή σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισαν την πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, πραγματοποιούν την πρώτη, σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου.

Ξεκινάνε με 4ωρη στάση εργασίας που καλεί το Σωματείο Εργαζόμενων στη Speedex και το Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές, Ταχυμεταφορικές Επιχειρήσεις Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ), από 19.00 ως 23.00 για να διαμαρτυρηθούν, ενάντια στην πρόθεση της εταιρείας να απολύσει 25 τουλάχιστον εργαζόμενους, με δικαιολογία το σταμάτημα της συνεργασίας με την ALPHABANK.

Η διοίκηση της εταιρείας Speedex έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Αρχίζοντας από την οργάνωση «εθελούσιας εξόδου» και συνεχίζοντας με την απόφαση να γίνει μείωση μισθών ύψους ως και 18% με στόχο των εκφοβισμό των εργαζόμενων, κάτι που οδήγησε στην αποχώρηση από την εταιρεία 30 περίπου εργαζόμενων.

Παρά μάλιστα τις αποχωρήσεις, η εταιρεία συνέχισε την επίθεσή της, πραγματοποιώντας περικοπές στους μισθούς, ύψους 6%. Και αυτό παρά τις αντιδράσεις των εργαζόμενων που δεν θέλανε καμιά μείωση αλλά πιέστηκαν και έδωσαν τη συναίνεσή τους σε αυτές, μέσα από την υπόσχεση ότι θα πάρουν πίσω ένα ορισμένο ποσοστό, όταν η εταιρεία θα έχει κέρδη. Φυσικά πολύ γρήγορα η εταιρεία έδειξε πόσο πιστή θα μείνει στην υπόσχεσή της.

Για τη συνέχεια, στο rproject.gr, ΕΔΩ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις