Τη δημόσια διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία δεν επίκειται λουκέτο σε κανένα νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας, αμφισβητεί με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μέλος του ΓΣ της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βαρνάβας.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού, θυμίζει «την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, όπου παραμένουν κλειστές 200 κλίνες. Αυτές οι κλειστές κλίνες συνεπάγονται 2.500 θανάτους ετησίως, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν επαναλειτουργούσαν αυτά τα πολύτιμα κρεβάτια».

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑ

Χθες (σ.σ.: 22 Απριλίου) ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι ΔΕΝ πρόκειται να κλείσουν 11 Νοσοκομεία, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο που θα έρθει μετά τις εκλογές στη Βουλή για ψήφιση.

Απεναντίας ο κ. Γεωργιάδης δε δίνει διαβεβαίωση ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία δεκάδες Νοσοκομεία σε νησιά, ακριτικές περιοχές, τουριστικά θέρετρα, ακόμη και μεγάλα αστικά κέντρα.

Είναι άκρως ενδεικτική η σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία τονίζεται πως το Νοσοκομείο Κοζάνης κινδυνεύει με λειτουργικό λουκέτο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται το σύνολο των Νοσοκομείων που κινδυνεύουν είτε από έλλειψη γιατρών, είτε από έλλειψη κονδυλίων και υλικών, είτε και από τα τρία παραπάνω.

Θυμίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, όπου παραμένουν κλειστές 200 κλίνες. Αυτές οι κλειστές κλίνες συνεπάγονται 2.500 θανάτους ετησίως, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν επαναλειτουργούσαν αυτά τα πολύτιμα κρεβάτια.

Υποθέτουμε λοιπόν πως ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως δεν θα κλείσουν 11 Νοσοκομεία, διότι θεωρεί πως σύντομα θα έχει τη χαρά να κλείσει ΟΛΑ τα Νοσοκομεία της χώρας.

Από πλευράς μας θα κάνουμε τα αδύνατα- δυνατά να κρατήσουμε ανοιχτά τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να αποπέμψουμε το συντομότερο δυνατό την ολέθρια συγκυβέρνηση που σωρεύει μόνο δεινά στον τόπο.

 

Για να ανακτήσετε τις ανακοινώσεις της Ένωσης Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, κάντε κλικ εδώ και εδώ.