19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πλ. Κλαυθμώνος: Στις 17:00, υποδεχόμαστε τη Μέρκελ – Λέμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» στα μνημόνια

Πρόσφατα

Συλλογικότητες, φορείς, άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω, και για ακόμη μία φορά, υποδέχονται τη Μέρκελ, που φθάνει σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να επιβραβεύσει τους καλούς «μαθητές» της, που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική της στην ελληνική κοινωνία:

  • τη φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, την απαξιώση της δημόσιας υγείας και όλων των κοινωνικοπρονοιακών δομών, προκειμένου να δοθούν αντί πινακίου φακής στο Κεφάλαιο και στα διαπλεκόμενα, την κατακρύμνηση της δημόσιας παιδείας προς χάριν των σχολαρχών, την αποψίλωση των δικαιωμάτων και τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας,
  • την εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία, με τα νοικοκυριά, τους πολίτες, τους μισθωτούς και τις επιχειρήσεις να βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στη ζώνη του λυκόφωτος – χρεοκοπίας, την ώρα που οι κάνουλες των τραπεζών (για την «επιβίωση» των οποίων έχουν πληρώσει αδρά) είναι κλειστές, ενώ, όταν ανοίγουν, το κάνουν με όρους τοκογλυφίας,

  • την υποδουλομένη ελληνική κοινωνία, με την ανεργία η οποία «καλπάζει», τους μισθούς και τις συντάξεις που συντρίβονται, τους εργαζομένους – είλωτες, τα «κόκκινα» δάνεια που αυξάνονται, τα λουκέτα τα οποία πολλαπλασιάζονται, τις χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αγορά που έχει στεγνώσει.

Συλλογικότητες, φορείς, άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω, λοιπόν, και παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων (μια ακόμη φορά μετά το Εκοφίν της Αθήνας) διοργανώνουν συλλαλητήριο κατά της άφιξης της γερμανίδας καγκελάριου στη χώρα μας, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Και αυτό, την ώρα που πανηγυρίζουν Σαμαράς και Βενιζέλος για την έξοδο στις αγορές, κρύβοντας από το λαό πως αυτό ισοδυναμεί με νέο μνημόνιο, πολλά «δώρα» στους εργοδότες και το Κεφάλαιο, ισοπέδωση των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή, στο κάλεσμά της για την απογευματινή συγκέντρωση:

«Ο ερχομός Μέρκελ στην Ελλάδα συμπίπτει με μία νέα απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να μετατρέψει το μαύρο των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, σε άσπρο.

»Η έξοδος της κυβέρνησης στις αγορές με ζημιά για τον ελληνικό λαό, στηριγμένη στην έξοδο ενός και πλέον εκατομμυρίου ανθρώπων στην ανεργία και στο γκρέμισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, αποτελεί το αντάλλαγμα των εγχώριων μνημονιακών συνεταίρων στη γερμανίδα καγκελάριο και την προσπάθεια της να οικοδομήσει ένα κάλπικο ευρωπαϊκό success story για τη στήριξη της στο δικό τους καταστροφικό έργο στη χώρα μας».

«Η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση – κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πεντάωρο της Μέρκελ στην Αθήνα

Μόλις 5 ώρες θα μείνει στην Αθήνα η γερμανίδα καγκελάριος την Παρασκευή 11 Απριλίου. Αναλυτικότερα:

Λίγο μετά τις 15:00, το αεροπλάνο της θα προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί θα την υποδεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς παρουσία του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα μεταβούν μαζί στο ξενοδοχείο Hilton.

Εκεί είναι προγραμματισμένα δύο εκδηλώσεις. Στις 15:15, η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με νέους επιχειρηματίες και αμέσως μετά, στις 16.20, με θεσμικούς εκπροσώπους αλλά και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30, Σαμαράς και Μέρκελ θα μεταβούν στο Μαξίμου για την κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους, ενώ αμέσως μετά θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Η γερμανίδα καγκελάριος προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Ελλάδα λίγο πριν από τις 20:00.

 

Τα «καλέσματα» για τη συγκέντρωση κατά της Μέρκελ από την:

ΜΕΤΑ

ΑΔΕΔΥ

ΟΙΥΕ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις