Καταργεί θέσεις εκατοντάδες θέσεις εργασίας η καναδική κρατική τηλεόραση

Στα προσεχή δύο χρόνια, τουλάχιστον 657 θέσεις εργασίας σκοπεύει να καταργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Καναδά CBC/Radio-Canada, προκειμένου εξοικονομήσει 130 εκατομμύρια δολάρια Καναδά(περίπου 86 εκατομμύρια ευρώ).

Ο όμιλος σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει σε αυτό το πλάνο λόγω της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων και κυρίως επειδή έχασε, από την επόμενη σεζόν και μέχρι το 2026, τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος του επαγγελματικού χόκεϊ επί πάγου.

«Το CBC/Radio-Canada αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις που οφείλονται στην αποδυνάμωση της διαφημιστικής αγοράς», σημειώνει στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας επίσης ότι έχει μειωθεί, περισσότερο από το προβλεπόμενο και η ακροαματικότητα σε ορισμένες σημαντικές ηλικιακά ομάδες, όπως αυτή των 25-54 ετών με αποτέλεσμα να πέφτουν και τα έσοδα για τους μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σήμερα ο όμιλος απασχολεί συνολικά περίπου 12.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε, θα καταργηθούν συνολικά 334 θέσεις στο αγγλόφωνο τμήμα και 312 στο γαλλόφωνο. Από αυτές τις 657 απολύσεις οι 230 θα γίνουν φέτος και οι υπόλοιπες το 2015.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα διατηρήσει το υπάρχον δίκτυό της όμως ακύρωσε τα σχέδια για επέκτασή της, όπως για παράδειγμα την ίδρυση ενός σταθμού στο Λάντον του Οντάριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ