16.3 C
Athens
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Οι απολυμένοι του «Metropolis» πάνε… ελληνικό τελικό της «Eurovision»

Πρόσφατα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision στο Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13) διοργανώνουν την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «εδώ και δύο χρόνια δίνουμε ένα σκληρό, κοπιαστικό και επίμονο αγώνα προκειμένου να λάβουμε τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας οφείλει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής, που κατέχει τον όμιλο MAD, αφότου εξαγόρασε και διέλυσε μέσα σε τρία χρόνια την άλλοτε κραταιά αλυσίδα καταστημάτων Metropolis απολύοντας 180 εργαζόμενους και βάζοντας λουκέτο σε 13 καταστήματα».

Οι απολυμένοι των Metropolis κάνουν λόγο για απάνθρωπη, αλαζονική, και προκλητική συμπεριφορά από την πλευρά του «εφήμερου πρώην εργοδότη» ο οποίος «θεωρεί ως αυτονόητο δεδομένο ότι μπορεί να κάνει μπίζνες και να πλουτίζει πάνω στις πλάτες των εργαζομένων του».

Η συνέχιση κατά του Ανδ. Κουρή συνεχίζεται, με τους απολυμένους να αναφέρουν ότι «ο Ανδρέας Κουρής μπορεί να τα κάνει αυτά έχοντας μια βαθιά αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι τον παίρνει να τα κάνει. Λόγος για τον οποίο, άλλωστε, δεν θέλησε ποτέ να μας συναντήσει, δεν πτοήθηκε από τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, αγνόησε προκλητικά την τριμερή συνάντηση στην οποία είχε κληθεί στο υπουργείο Εργασίας υπό την παρουσία του τότε αρμόδιου υφυπουργού και δεν πάτησε το πόδι του σε κανένα από τα δικαστήρια στα οποία στραφήκαμε εναντίον του».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο επιχειρηματίας «δεν ποντάρει μόνο πάνω στην ευνοϊκή για τους εργοδότες χρονοβόρα νομική διαδικασία για την επίλυση των εργατικών διαφορών, προκειμένου να τη σκαπουλάρει».

«Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ανοίγει μπίζνες με το ίδιο το Δημόσιο, το ότι η κρατική διαφήμιση ρέει απλόχερα προς το MAD, αλλά και τα γενναία “δώρα” που αποκαλύπτεται (με το σταγονόμετρο, βέβαια) ότι του έχουν δοθεί από τις βρόμικες χορηγίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΠΑΠ φανερώνουν ότι ο Ανδρέας Κουρής έχει γερές “άκρες”. Που ξεκινούν από την ίδια τη στήριξη που του έχουν δώσει πολιτικά πρόσωπα που διατέλεσαν και διατελούν επιτελικούς και καταστρεπτικούς για τη χώρα ρόλους, μεταξύ των οποίων ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο ανεκδιήγητος τέως υπουργός Μιχάλης Λιάπης και ο τέως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Aλογοσκούφης».

Οι απολυμένοι χαρακτηρίζουν εξωφρενικό και διπλά προκλητικό το ότι το Δημόσιο «ανοίγει μπίζνες με ένα επιχειρηματία οφειλέτη προς αυτό, που έχει φυλακιστεί προσωρινά και είναι υπόδικος γι’ αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουν, ο Ανδρέας Κουρής αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού της Eurovision, μέσω του τηλεοπτικού καναλιού MAD, με απευθείας ανάθεση (χωρίς διαγωνισμό) από τη Δημόσια Τηλεόραση και υπό εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες.

«Βέβαια, γνωρίζουμε ότι η ανάθεσης της διοργάνωσης ενός κερδοφόρου γκλαμουράτου σόου, όπως αυτό της Eurovision, σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία δεν είναι αποκλειστικό δώρο στον Ανδρέα Κουρή, αφού τα κέρδη του μοιράζεται εξίσου και ο συνεργάτης του (ή συμμέτοχος;) στον όμιλο MAD, Πάρης Κασιδόκωστας. Εξού, που όλοι οι «καλλιτέχνες» που διαγωνίζονται στη διοργάνωση για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό τελικό προέρχονται από τις δύο δισκογραφικές εταιρείες που κατέχει ο Πάρης Κασιδόκωστας την Panik Records και την Platinum Records».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης εξαπολύεται επίθεση και κατά του πρωθυπουργού: «ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός στήριζε ως υπουργός Πολιτισμού τον Ανδρέα Κουρή κηρύσσοντας το 2009 την έναρξη των εργασιών του 5ου μουσικού συνέδριου Αthens Μusic Forum που διοργάνωσε το MAD μαζί με δισκογραφική εταιρεία. Είτε, όταν την προηγούμενη χρονιά την έναρξη του ίδιου συνεδρίου είχε κηρύξει ο ανεκδιήγητος κύριος Μιχάλης Λιάπης ως υπουργός Πολιτισμού κι όταν το 2007 την ανάλογη δουλειά είχε κάνει ο Γιώργος Αλογοσκούφης ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών».

«Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Ανδρέας Κουρής τα τσεπώνει και από άλλες πάντες, μέσω απλόχερων δώρων-χορηγιών, σε υποθέσεις που απασχολούν τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη ως σκάνδαλα όπως αυτό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο -μόνο το 2011- του χάρισε, υπό τη μορφή χορηγίας, το ποσό των 60.000 ευρώ στη φιέστα των βραβείων MAD (MAD AWARDS), αλλά και αυτό των χορηγιών του ΟΠΑΠ προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από τον οποίο έλαβε χορηγία 200/000 ευρώ μόνο για το 2012 και ένα μέρος του 2013».

Και όλα αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν, αναφέρουν οι απολυμένοι των Metropolis, την ώρα που ο Ανδρέας Κουρής ισχυρίζεται ότι δεν έχει να τους πληρώσει.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις