15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΚΑ: Στο πλευρό των εργαζομένων της Vodafone, που απεργούν σήμερα

Πρόσφατα

Τη συμπαράστασή του προς το Σωματείο Εργαζομένων της Vodafone, που απεργεί σήμερα Δευτέρα (είχε απεργήσει και στις 7 Μαρτίου), εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

 

H απεργιακή κινητοποίηση, αναφέρει το ΕΚΑ, προήλθε «μετά την “ετσιθελική” μετακίνηση σημαντικού κομματιού των τεχνικών εργαζομένων σε νέα εργολαβική εταιρεία.

»Η μεταφορά των εργαζομένων στη νέα εταιρεία, 45 περίπου μέρες πριν τη λήξη της Συλλογικής Σύμβασης στη Vodafone, ανοίγει το δρόμο για μεγάλες μειώσεις μισθών και μαζικές απολύσεις, μέσω των ατομικών συμβάσεων.

»Τα πρόσφατα παραδείγματα της FORTHNET και της HOL αποδεικνύουν ότι και στην περίπτωση των VODAFONE και WIND, η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των επιχειρήσεων σαρώνει τις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς και ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις.

»Το ΕΚΑ θα είναι παρόν στον ενιαίο σκληρό αγώνα, που είναι σήμερα απαραίτητος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εκεί που υπάρχουν και την υπογραφή νέων σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο, κόντρα στις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές. Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις