19.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Προειδοποιητική απεργία των φαρμακοποιών στις 10-11 Μαρτίου

Πρόσφατα

Την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής  πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαρτίου αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ως αντίδραση στις αφόρητες, όπως αναφέρει, στις  αφόρητες πιέσεις της τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ύποπτη την έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά τη φαρμακευτική περίθαλψη, γιατί όπως είπε βλάπτει τη δημόσια υγεία και την ελληνική κοινωνία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ
Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.

Οι αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να παραχωρήσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένα συμφέροντα απαιτούν την εφαρμογή όλων των όρων της στημένης μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα φάρμακα.

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.

–       Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων και πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων

–       ΜΥΣΥΦΑ στα S/M – απελευθέρωση τιμής

–       Ωράρια φαρμακείων ελεύθερα

–       Συμμετοχή – εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων .

Μπροστά σ΄ αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε , εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις