18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θυμήθηκε ότι είναι 6 μήνες απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων

Πρόσφατα

Λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης (στη φωτογραφία, πρώτος από δεξιά) θυμήθηκε πως οι καθαρίστριες των σχολείων παραμένουν απλήρωτες εδώ και έξι μήνες. Οι αποδοχές για αυτήν την κατηγορία των καθαριστριών στα σχολεία δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ, ενώ η διάρκεια της σύμβασης έργου είναι όσο και το σχολικό έτος.

 

Με επιστολή του, λοιπόν, προς τον υπουργό Παιδείας ζητεί την παρέμβασή του, καθώς -όπως τονίζει- το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών των δήμων για δαπάνες μισθοδοσίας καθαριστριών που δεν υπηρετούν σε οργανικές θέσεις και απασχολούνται με σύμβαση έργου, δεν έχει  καταβάλει ακόμη τη συμφωνημένη επιχορήγηση.

«Σήμερα έξι μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους 2013 – 2014 και ενώ έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις μεταξύ Σχολικών Επιτροπών και καθαριστριών, οι εργαζόμενες παραμένουν απλήρωτες, αφού οι Σχολικές Επιτροπές ουδέποτε έλαβαν τη συμφωνημένη επιχορήγηση», λέει στην επιστολή του προς τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Και συμπληρώνει: «Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την εκ των υστέρων έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών – Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στις 27-1-2014, η οποία ανατρέπει τη μέχρι σήμερα διαδικασία, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα με άμεσο κίνδυνο διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων από τη διακοπή των προσφερομένων υπηρεσιών».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις