18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι κουτοπονηριές της κυβέρνησης και τα… Μ.Ε.Σ.Α. για την ανατροπή της

Πρόσφατα

Από τη μια, η μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, κάνει τον «καλό», δίνοντας σε άνεργους την «ευκαιρία» να δουλέψουν σε πεντάμηνα, με μεσαιωνικούς μισθούς και ουσιαστικά με έμμεσο εκβιασμό να αποσπάσει το «ναι» του στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πολλώ δε μάλλον όταν αυτός που το δέχεται είναι εξαθλιωμένος, και από την άλλη… τους τα παίρνει!!! Πώς υποτίθεται ότι θα δώσει τα αναδρομικά, ελέω ΣτΕ, στους ένστολους, αλλά από την άλλη θα τους τα πάρει με μειώσεις στα επιδόματα επικινδυνότητας; Ε, ένα τέτοιο πράγμα.

Όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Α’ ΔΟΥ της πόλης κατέσχεσε μισθό πενταμηνίτη σε κοινωφελή εργασία στο δήμο, «έναντι οφειλής που είχε στην εφορία, αφού επί 4 χρόνια πριν μπει στο 5μηνο, ήταν άνεργος. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό, αφού δεν έχει ούτε για να φάει ο συνάδελφός μας αυτός».

Η απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης που από τη μια καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και από την άλλη δίνει εντολή για την κατάσχεση των εξευτελιστικών μισθών ακόμα και των εργαζόμενων με πεντάμηνα κοινωφελούς εργσίας, βυθίζοντας τους ακόμη περισσότερο στην απόγνωση, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Και θα σταματήσει μέσα από το «δρόμο της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης», όλων μας, εργαζομένων, συνταξιούχων, άνεργων…

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, λοιπόν, προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, και μετεξελίσσεται, Μ.Ε.Σ.Α. από την Πρωτοβουλία της δημιουργίας Νέας Συνδικαλιστικής Παράταξης, του Μετώπου Εργαζομένων για τη Συνδικαλιστική Αντεπίθεση, και την Ιδρυτική της Συνδιάσκεψη στις 15-16 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Νέας Συνδικαλιστικής Παράταξης: «Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας, στον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό δημιουργούμε ένα αγωνιστικό, αυτόνομο και διεκδικητικό ρεύμα μέσα στο σ.κ, για τη δημιουργία μαζί με άλλες συλλογικότητες και δυνάμεις ενός μαζικού ταξικού πόλου που θα βάλει τη σφραγίδα του στην ίδια την πορεία την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του κινήματος».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις