10.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Μαστίγιο (τρίτο μνημόνιο) και καρότο (απολύσεις, νέα μέτρα) στους υποτελείς

Πρόσφατα

Μετά την ομολογία της υποτέλειας από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, άρχισαν οι… εκβιασμοί στους υποτελείς (πάλι, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας!!!). Άρχισαν να ρέουν άφθονες πληροφορίες που αφορούν στη μείωση του χρέους και στις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, με τους δανειστές να απαιτούν αλλιώς «no money, no honey, Yanni».

Εκβιασμός περί μείωσης χρέους

Σύμφωνα με τη «RealNews», οι τροϊκανοί και τα ισχυρά χρηματοοικονομικά κέντρα της ευρωζώνης εκβιάζουν με το δίλημμα (εδώ γελάει και ο κάθε εξαθλιωμένος έλληνας) «ή υπογράφετε τρίτο μνημόνιο για να καλύψετε τις χρηματοδοτικές σας ανάγκες ή δεν παίρνετε την αναδιάρθρωση του χρέους».

Οι πληροφορίες λένε πως στο Μαξίμου και στη Νίκης επικρατεί αναστάτωση, έντονη ανησυχία, και πως ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τη νέα «πρόκληση» με σθένος (εδώ πέφτει κάτω από τα γέλια ο κάθε εξαθλιωμένος).
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της τελετής ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τη χώρα μας, που έγινε στο Ζάππειο, οι υψηλοί προσκεκλημένοι διεμήνυσαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πως «αν δεν κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα και δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της νέας δανειοδότησης για το χρηματοδοτικό κενό της επόμενης τριετίας, να μην περιμένετε λύση για το χρέος εντός της ελληνικής προεδρίας».

Εκβιασμός για τις απολύσεις και νέα μέτρα μέσω… δόσης

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους που βάσει των αποφάσεων του Εurogroup έχουν διασυνδεθεί με την επίτευξη βιώσιμων δημοσίων οικονομικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η μείωση του δημοσίου χρέους σε ποσοστά κάτω του 120% ως το 2022…

»Για τα έτη 2014 και 2015, οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει κενό σε σχέση με την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων. Ως εκ τούτου, οι ελληνικές αρχές οφείλουν να προσδιορίζουν μέτρα για την κάλυψη των δύο προαναφερθέντων κενών».

Αυτή την απάντηση δίνουν κύκλοι του Γιούρογκρουπ σε Χάγη και Βρυξέλλες, σε σχέση με το θεμελιώδες ερώτημα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα: θα ληφθούν ή όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα;

Η Κομισιόν λέει ναι στα μέτρα, αλλά ρίχνει το «μπαλάκι» στη μνημονιακή κυβέρνηση για το πώς θα το κάνει και το πώς θα τα μοιράσει τα φορολογικά βάρη.

Επιπλέον, οι δανειστές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζητούν εδώ και τώρα απολύσεις 11.000 δημόσιων υπαλλήλων και ένταξη στην κινητικότητα άλλων 12.500, πλέον του λεγόμενου πρώτου κύματος του 2013. Διαμηνύουν, μάλιστα, ότι «έχουμε εντολή από τους 17 υπουργούς οικονομικών» να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και για το έτος 2015, πέραν του 2014.

«Αν δεν ολοκληρωθεί η κινητικότητα των 12.500 που είχε αρχικά προσδιοριστεί για το τέλος του 2013, το Γιούρογκρουπ δε θα είναι σε θέση να εκταμιεύσει τη δόση που είναι συνδεδεμένη στον 4ο έλεγχο του 2ου προγράμματος», λένε.

Σε σχέση δε με τον στόχο για 11.000 απολύσεις το 2014, οι δανειστές θέλουν να έχουν τελειώσει το ζήτημα στο πρώτο μισό του έτους, εντός ελληνικής προεδρίας και πριν από τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς «μετά είμαστε σίγουροι ότι οι ελληνικές Αρχές θα μπορούν να μας αγνοήσουν».

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτόνομη Παρέμβαση: Η βία και η τρομοκρατία δε θα αναστείλουν την πάλη κατά των απολύσεων και μνημονιακών πολιτικών

Πετρόπουλος: Άνεμος αλλαγής και στα συνδικάτα

Χαρίσης-Γκιτάκος:Οι «Σειρήνες» καλλιεργούν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις