15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε αναγκαστική άδεια οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Πρόσφατα

Σε αναγκαστική άδεια βγαίνουν από σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Θεσσαλονίκη, με προοπτική να επιστρέψουν στην εργασία τους στις 8 ή τις 13 Γενάρη, οπότε εκτιμάται ότι θα έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η τελική λύση για το εργοστάσιο.

Φαίνεται πως προκρίνεται λύση ανάλογη με τα ΕΑΣ, με αναστολή του ολοκληρωτικού κλεισίματος για ένα χρόνο, εκκαθάριση εν λειτουργία, που θα οδηγήσει σε περιορισμό των δραστηριοτήτων της, απολύσεις τουλάχιστον του μισού προσωπικού με το κάλυμμα της «εθελούσιας» και με πολύ μικρότερες απολαβές. Ανάλογα, αναμένεται να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε για εκκαθάριση των δημόσιων επιχειρήσεων χωρίς αποζημιώσεις για τις απολύσεις.

Στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα 1,5 μήνα και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από το Σεπτέμβρη. Τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν στις «μυλόπετρες» του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού του ΕΚΘ, της Ομοσπονδίας και του Σωματείου, προκειμένου να σταματήσουν την επίσχεση.

Γεννηματά: Μετατροπή της 441 ΑΒΥΥ σε διακλαδικό εργοστάσιο

Στο μεταξύ, μετατροπή της 441 Αποθήκης Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ), σε διακλαδικό εργοστάσιο με τροποποίηση του οργανογράμματός της και του κανονισμού λειτουργίας της, προκειμένου να εφοδιάζει με τα προϊόντα της και να καλύπτει μερικώς τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων ζήτησε από το ΓΕΣ η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Η Φ. Γεννηματά ανέλαβε ακόμη πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, για να γίνεται χρήση προϊόντων της 441 ΑΒΥΥ που ανήκουν στην κατηγορία του μη φαρμακευτικού υλικού (γάζες, ταλκ κ.λπ.) από το στρατιωτικό προσωπικό και να διατίθενται από τα στρατιωτικά πρατήρια.

Με πληροφορίες από left.gr, ΑΜΠΕ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις