23.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

HOL: Απολύει 460 για να τους επαναπροσλάβει με συμβάσεις δουλείας

Πρόσφατα

Στη στοχευμένη απόλυση όλων των εργαζομένων στο τηλεφωνικό της κέντρο προχώρησε η HOL, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Tηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Ν. Αττικής.

Συγκεκριμένα, το ΣΕΤΗΠ ανακοίνωσε ότι μετά την απόλυση, υπήρξε πρόταση για επαναπρόσληψη από άλλη εταιρεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειωμένους μισθούς. Και όλα αυτά έγιναν από τα «άγρια» χαράματα, καθώς οι εγκαταστάσεις άδειασαν στις 2:30 το πρωί.

Από τους 800 εργαζόμενους, οι 460 θα εξαναγαστούν να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, προκειμένου να επαναπροσληφθούν σε συνεργαζόμενη με την HOL εταιρεία, με ατομικές συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και με πετσοκομένο το μισθό και εργασιακά δικαιώματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την εργοδοσία στην HOL η οποία προχώρησε στην απόλυση όλων των εργαζομένων στο τηλεφωνικό της κέντρο και στη συνέχεια τους πρότεινε να επαναπροσληφθούν από άλλη εταιρεία με ορισμένου χρόνου συμβάσεις και μειωμένους μισθούς.

Είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο στοχευμένες ήταν οι απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα καρατομούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Στις 2.30 το πρωί , άδειασαν τις εγκαταστάσεις και ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους πως απολύονται. Τους έδωσαν μάλιστα και την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια θέση & αντικείμενο σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας της HOL, με 3μηνη σύμβαση και μειωμένο μισθό.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους στην HOL να μη δεχτούν καμία μείωση του μισθού και των δικαιωμάτων τους, να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αγωνιστούν μαζί με την σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ έχοντας στο πλευρό τους τους συναδέλφους του κλάδου.

Η ιστοσελίδα iskra.gr παραθέτει ολόκληρo τo απάραδεκτο e-mail της εργοδοσίας με το οποίο ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της HOL τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/12) ότι απολύονται:

Η Hellas online κλείνει ακόμα έναν, τον πέμπτο, χρόνο συνεχούς προόδου και ανάπτυξης, σε όλα τα μέτωπα. Αποτελούμε πλέον, με βάση τα οικονομικά στοιχεία του εννιαμήνου του 2013, τον μεγαλύτερο, σε συνολικά έσοδα, εναλλακτικό πάροχο, έχοντας παράλληλα και την πιο υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση. Τα λειτουργικά μας κέρδη ξεπερνούν το 31% των εσόδων μας, ο δανεισμός μας είναι στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών και είμαστε και οι πρώτοι στην αγορά που παρουσιάσαμε κέρδη προ φόρων.

Όλα αυτά τα επιτύχαμε γιατί με συνέπεια και προσήλωση ακολουθήσαμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, προσπαθήσαμε περισσότερο από τους ανταγωνιστές μας και τελικά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Σε αυτή την πορεία δεν φοβηθήκαμε να καινοτομήσουμε, το αντίθετο, και δεν διστάσαμε να δοκιμάσουμε πρώτοι νέες πρακτικές και μεθόδους, πάντα προγραμματισμένα, πάντα μεθοδικά και με επιτυχία. Βάλαμε τον στόχο στο μυαλό μας, τον πελάτη μας στο κέντρο της λειτουργίας μας, κτίσαμε τις δομές και τα συστήματα για να τα υποστηρίξουμε όλα αυτά και κάναμε την διαφορά.

Συνεχίζοντας στην ίδια ρότα, αποφασίσαμε να διακόψουμε, άμεσα, την λειτουργία των διευθύνσεων Customer Operations, Retail Sales και Retention εντός της Hellas online και να αναθέσουμε την εκτέλεση του αντικειμένου αυτού σε τρίτη Εταιρία, με την μορφή του outsourcing.

Αυτή η κίνηση θα δώσει στην Hellas online μεγαλύτερη ευελιξία και εστίαση στο κύριο αντικείμενο της, που είναι η παροχή των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ενώ θα βελτιώσει και την κοστολογική της βάση, καθιστώντας την ακόμα πιο ανταγωνιστική. Το μοντέλο αυτό το έχουμε ήδη δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια με μια σειρά από συνεργάτες, έχουμε δουλέψει αρκετά πάνω στις αδυναμίες του αλλά και στις ευκαιρίες που προσφέρει και είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να κάνουμε και αυτό το, μεγαλύτερο, βήμα.

Μετά από πολύ και προσεκτική σκέψη επιλέξαμε σαν συνεργάτη την Εταιρία 360 connect Α.Ε, μια νέα Εταιρία που συστάθηκε για να δίνει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε αυτό το κομμάτι της αγοράς και τουλάχιστον για την αρχή θα έχει σαν μοναδικό της πελάτη την Hellas online. Αυτό το γεγονός μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε από την αρχή το λειτουργικό περιβάλλον της 360 connect Α.Ε σαν καθρέφτη της Hellas online.

Το σύνολο των εφαρμογών που σήμερα τρέχουν θα δοθούν σε περιβάλλονcloud και στην νέα Εταιρία, κάνοντας την μετάβαση ιδιαίτερα ομαλή. Γνωρίζοντας την σημασία που έχουν για εμάς αυτές οι λειτουργίες, προσπαθήσαμε ιδιαίτερα να εξασφαλίσουμε ότι στην καθημερινότητα της δουλειάς σας το μόνο που θα αλλάξει και μάλιστα προς το καλύτερο όπως θα διαπιστώσετε, θα είναι ο χώρος εργασίας.

Στην συμφωνία μας με την 360 connect Α.Ε έχουμε προβλέψει ότι μαζί με την δραστηριότητα θα μετακινηθεί και το σύνολο του προσωπικού της Hellas online που εργάζεται στα συγκεκριμένα τμήματα, εφόσον το επιθυμεί. Ήδη η πρόταση έχει γίνει στην διοικητική ομάδα και στους προϊστάμενους και έχουν συμφωνήσει, οπότε μετακινούμενοι θα βρείτε μόνο οικία πρόσωπα.

Σε όσους αποφασίσουν να μετακινηθούν και δηλώσουν την πρόθεση τους αυτή, θα καταβληθεί σήμερα το σύνολο της αποζημίωσης που θα δικαιούνταν σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους καθώς και με την εκκαθάριση στο τέλος του μήνα, κάθε άλλο ποσό που τους οφείλεται (άδειες, μπόνους στόχων κλπ) από την σχέση εργασίας τους με τηνHellas online.

Ταυτόχρονα θα υπογραφούν την νέα σύμβαση εργασίας, με άμεση ισχύ, με τον νέο εργοδότη τους. Επιπρόσθετα, έχουμε δεσμεύσει τον νέο εργοδότη να διατηρήσει για τουλάχιστον ένα τρίμηνο το ύψος των συνολικών αποδοχών όλων των εργαζομένων στο σημερινό τους επίπεδο, ακόμα και αν ο ονομαστικός μισθός είναι χαμηλότερος, ενώ και οι λοιπές παροχές θα πρέπει να είναι αντίστοιχες.

Τέλος έχουμε συμφωνήσει, μέσα στο πρώτο αυτό τρίμηνο να συμφωνηθεί και ένα πλάνο μεταβλητών αποδοχών (μπόνους) που θα μπορεί να ανεβάζει τις συνολικές αποδοχές σε υψηλότερα επίπεδα και από τα σημερινά. Οι σχετικές συμβάσεις και επιταγές είναι ήδη έτοιμες και θα κληθείτε εντός των επομένων 48 ωρών να τις υπογράψετε.

Κάναμε αυτή την πρόταση όσο πιο ελκυστική μπορούσαμε και πήραμε αρκετό κόστος για αυτό, αναγνωρίζοντας αφενός την αξία και την προσφορά σας, αλλά και αφετέρου, επιθυμώντας και να σας δώσουμε και το κίνητρο και την εξασφάλιση, κατά το δυνατόν, για να κάνετε το βήμα αυτό πιο αποφασιστικά και σίγουρα. Πρέπει όμως να τονίσω ότι αυτή μια one time offer και θα πρέπει άμεσα να την αποδεχτείτε. Όσοι επιλέξουν να μην αποδεχτούν την προσφορά αυτή, θα παραμείνουν στην Hellas online, χωρίς όμως αντικείμενο εργασίας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό πράγμα, για μια ακόμη φορά. Αυτή η κίνηση θα αποτελέσει μια νέα αρχή για την Hellas online δίνοντας της ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ενώ θα δημιουργήσει και την προοπτική στους ανθρώπους που θα μετακινηθούν να ανοίξουν ακόμα περισσότερο τα φτερά τους και σε χώρους που σήμερα δεν μπορούμε να φτάσουμε. Αναγνωρίζω ότι οποιαδήποτε αλλαγή μας δημιουργεί ανησυχία και ανασφάλεια και αυτό είναι ανθρώπινο. Σας διαβεβαιώ όμως, στο μέτρο του δυνατού, ότι σε λίγα χρόνια θα κοιτάμε πίσω σε μια ακόμα επιτυχία. Προσωπικά αλλά και όλη η διοικητική ομάδα θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε και να εξασφαλίσουμε και το καλύτερο για τους ανθρώπους μας, όπως κάνουμε τόσα χρόνια που είμαστε μαζί

Καλή αρχή και καλή μας επιτυχία.

Πηγή: iskra.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις