21.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

6/11: Απεργούν οι ναυτεργάτες – Μείον 50% στα ξενοδοχειακά πληρώματα των πλοίων

Πρόσφατα

«Οι έλληνες ναυτεργάτες πρώτοι απ’ όλους έχουν νοιώσει στο “πετσί” τους τα κτυπήματα αυτά (σ.σ.: από την πολιτική των μνημονίων), αφού βιώνουν καθημερινά την μάστιγα της ανεργίας , τις συνεχείς απολύσεις, τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, την μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους στον χώρο της ακτοπλοΐας, την συνεχή απεμπόληση και περιορισμό των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, χωρίς δυστυχώς καμία προσδοκία ανάκαμψης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ, το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτεργατών.

Να συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 6 Νοεμβρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει, ότι η απεργία των ναυτικών, δεν είναι μία τυχαία διαμαρτυρία αλλά κινητοποίηση επιβίωσης.

Στο μεταξύ, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αποφάσισαν από 1ης Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου να προχωρήσουν σε μείωση του ξενοδοχειακού προσωπικού κατά 50% εκμεταλλευόμενες το άρθρο 29 του νόμου 4150 του 2013 περί καθορισμού οργανικής σύνθεσης. Ηδη, δεκάδες εργαζόμενοι του κλάδου εκφράζουν την ανησυχία τους και επικοινωνούν καθημερινά με την ΠΝΟ ζητώντας τη στήριξή της.

«Ας αφήσουν οι όποιοι καλοθελητές την σύνταξη εκθέσεων και μελετών για δήθεν νέες, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και ας περιοριστούν στην ωμή και στυγνή πραγματικότητα. Εξάλλου και στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογες “προφητείες” για την άρση του καμποτάζ διαψεύστηκαν παταγωδώς και διαψεύδονται οικτρά και από τις μετέπειτα εξελίξεις και από την σκληρή πραγματικότητα. Ας τεθεί επιτέλους ένα τέρμα στο “όλα και όλοι θυσία στον βωμό των δανειστών”. Οι σημερινές συνθήκες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ολιγωρίας», αναφέρει η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της για την απεργία της 6ης Νοεμβρίου.

ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΝΟ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις