19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο υπ. Αμύνας

Πρόσφατα

«Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλα ψέματα! Ενωμένοι αντιπαλεύουν την πρόθεση της εταιρίας για “κλείσιμο” του Ναυπηγείου, αλλά και την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να μη δίνει λύση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου «Τρίαινα».

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έξω από υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους τους τελευταίους 18 μήνες, ζήτησαν τη συνέχιση της λειτουργίας των ναυπηγείων και τη λύση του εργασιακού τους προβλήματος.

Χθες, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σημειώνοντας ότι τα Ναυπηγεία δόθηκαν δώρο σε εταιρεία της οποίας εξασφαλίστηκαν απ’ ευθείας αναθέσεις συμβάσεων ύψους 3 δισ. ευρώ, πληρώθηκε αστρονομική προκαταβολή πάνω από 1 δισ., παραβιάστηκε κάθε γνωστή αρχή, πρακτική και μεθοδολογία για την υλοποίηση έργων και συμβάσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμα ότι σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει τα υποβρύχια που παρήγγειλε, και είναι αναγκαία στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό, ενώ οι εργαζόμενοι είναι στον δρόμο.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις