24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχολικοί φύλακες: Τελική νίκη με αγώνες στους δρόμους και όχι μέσα από υποσχέσεις καρεκλοκένταυρων

Πρόσφατα

Αγωνιστικό μήνυμα στέλνουν μέσω του facebook οι «μαραθωνοδρόμοι» σχολικοί φύλακες, που έχουν ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και οδεύουν προς την Αθήνα, έπειτα από 10 ημέρες πεζοπορίας. Στο μήνυμά τους επισημαίνουν ότι η τελική νίκη θα κερδηθεί με αγώνα στο δρόμο και όχι πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων βουλευτών, υπουργών ή δημάρχων, όπως έχουν την αυταπάτη κάποιοι ότι θα γίνει.

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θα θέλαμε από βάθος καρδιάς να σας ευχαριστήσουμε για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση που προσφέρετε καθημερινά σε όλους εμάς που δίνουμε αυτόν τον αγώνα.

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε αυτή την στήριξη, που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκίας μας. Μας δίνετε κουράγιο και φτερά στα πόδια, αλλά συνάμα και τεράστια ευθύνη για να συνεχίσουμε μέχρι τέλους αντιπαλεύοντας απίστευτες δυσκολίες.

Σας περιμένουμε όλους στην είσοδο της πρωτεύουσας.

Οι πρώτες νίκες ήδη κατακτήθηκαν. Η πρώτη, ότι δεν δεχτήκαμε μοιρολατρικά αυτήν τη ν καταδικαστική και ανάλγητη απόφαση της ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ και βγήκαμε στο ΔΡΟΜΟ. Η δεύτερη νίκη ήταν απέναντι σε κούραση, τραυματισμούς, καιρό και αστυνομικούς εκφοβισμούς. Η Τρίτη και σπουδαιότερη ήταν η απόλυτη αποδοχή αυτού του εγχειρήματος από   όλο τον απλό κόσμο που συναντούσαμε σε κάθε πόλη, κάθε χωριό και η συσπείρωση όλων των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς που βρισκόμαστε.

Υπάρχει όμως και μια διαφαινόμενη ήττα που θα πρέπει να αποφύγουμε πάσης θυσίας.

Αυτή είναι η νοοτροπίας κάποιων, ότι το πρόβλημα μας θα λυθεί από προσωπικές συναντήσεις συναδέλφων πίσω από κλειστές πόρτες βουλευτών και υπουργών που θα μοιράσουν πάλι ψεύτικες και πολιτικάντηκες υποσχέσεις, που αργότερα όπως συμβαίνει πάντα, θα αποδειχτούν απατηλές με αποτέλεσμα να εφησυχάζουν και να αδρανοποιούν στον καναπέ, τους συναδέλφους.

Ειδικά αυτή τη στιγμή που δίνουμε αυτό τον τιτάνιο αγώνα, πιστεύουμε ότι τέτοιες επαφές, μας ακυρώνουν όλη αυτή την προσπάθεια και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά.

Η τελική νίκη θα κερδηθεί μόνο στο ΔΡΟΜΟ

Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς.

Αναδημοσίευση από την askota.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Χαρίσης: Ο αγώνας των σχολικών φυλάκων είναι αγώνας όλων των εργαζομένων

ΑΔΕΔΥ: Χαιρετίζει την πρωτοβουλία των σχολικών φυλάκων της Θεσσαλονίκης

Μαραθώνιος… πρωτογενούς πλεονάσματος ανεργίας, ανέχειας και εξαθλίωσης

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις