9.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Φάκελος «Χρυσή Αυγή»: Το δρόμο για νέες συλλήψεις βουλευτών της ανοίγουν νέες καταθέσεις

Ο ανακριτής έχει στα χέρια του και άλλη μία κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος αναφέρεται στη δικογραφία ως «Μάρτυρας Ε΄», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν είναι κατηγορούμενοι, εμπλέκουν στις καταθέσεις τους δύο ακόμη προστατευόμενοι μάρτυρες. Οι μάρτυρες, οι οποίοι στη δικογραφία αναφέρονται ως «Μάρτυρας Γ’» και «Μάρτυρας Δ’» προσήλθαν και κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον του ανακριτή για γεγονότα που γνωρίζουν ως μέλη – στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Μάρτυρας Γ’:
Αποφασισμένη η δολοφονία Φύσσα

Ο «μάρτυρας Γ’», ο οποίος κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

«Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον φάνε. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασσιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου», φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο εν λόγω μάρτυρας μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης. Μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, ο μάρτυρας ανέφερε πως μπήκε στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300-400 άτομα.

Στην κατάθεση του ο «μάρτυρας Γ» φέρεται να χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών» τον εν λόγω βουλευτή καθώς ενώ κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο πυρηνάρχη της Τ.Ο. Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Οι «δοκιμασίες», δηλαδή η εκπαίδευση, γινόταν όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «μάρτυρας Γ» αναφέρθηκε στην κατάθεση του στην τακτική που εφάρμοζαν τα «Τάγματα» για την οποία είπε ότι έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι “Κέρβεροι” οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι “Πύργοι”».

Η δομή της οργάνωσης:
Όλα ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη

Κατά την πεποίθηση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής όλοι οι βουλευτές του νομού Αττικής γνώριζαν τι συμβαίνει αφού, όπως φέρεται να κατέθεσε, «οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου».

Κατά την κατάθεση, «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος είχε τα νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασσιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς και ο Χρήστος Παππάς μεταξύ των μελών αποκαλούνταν «Ταξίαρχος».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χρυσής Αυγής αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α΄ υπαρχηγός ο Κασιδιάρης, και β΄ υπαρχηγός ο Παναγιώταρος.

«Εντολή Μιχαλολιάκου
να “καθαρίσουν” πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής»

Μάλιστα στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο «να καθαρίσουν, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής» εκ των οποίων ο ένας «ήταν παλιός λοχαγός της οργάνωσης».

Τέλος ο μάρτυρας αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι», το οποίο κατονόμασε, και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει μέλος της οικογένειας του η Χρυσή Αυγή έχει εξασφαλίσει «φυτώριο νέων μελών».

Μάρτυρας Δ’:
Κρυμμένα όπλα σε εγκατελελειμμένο μοναστήρι

Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε παράνομους μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό αλλά όπως ανέφερε «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες».

Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Τέλος ο «μάρτυρας Δ’» φέρεται να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε, όπως είπε, ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

Νέα ευρήματα στο Α.Τ. Αρτέμιδας
για πρώην φρουρό βουλευτή της Χ.Α.

Στο μεταξύ, νέα αντικείμενα που ενοχοποιούν τον αστυνομικό, πρώην φρουρό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας, όπου υπηρετούσε ο συγκεκριμένος αστυνομικός.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε ένα φοριαμό που ήταν κλειδωμένος, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τσαντάκι που ανήκε στον ανθυπαστυνόμο και το οποίο περιείχε 10.000 ευρώ μετρητά, βιβλιάρια καταθέσεων και δύο «φιξάκια», πιθανόν με ηρωίνη.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός, μετά την απολογία του για τα αδικήματα που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση χθες.

Για τα νέα ευρήματα σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Έρευνα στο σπίτι
της
κόρης του «φίρερ», Ουρανίας Μιχαλολιάκου

Έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έγινε την Κυριακή στο διαμέρισμα της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανίας, στους Αμπελοκήπους καθώς και σε ένα ακόμη διαμέρισμα στο Βύρωνα μετά από παραγγελία του ανακριτή.

Στο σπίτι της Ουρανίας Μιχαλολιάκου βρισκόταν η ίδια μαζί με τρία ακόμη άτομα και κατά την έρευνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι, ένα ζευγάρι χειροπέδες, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τα εξαρτήματα τους και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες.

Τα τρία άτομα που ήταν στο σπίτι προσήχθησαν και ο ένας συνελήφθη, γιατί, όπως είπε, ήταν δικό του το πτυσόμμενο μεταλλικό μαχαίρι. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν προσήχθη, απλώς έδωσε κατάθεση.

Παράλληλα στο σπίτι του Βύρωνα βρέθηκαν μία μη λειτουργική καραμπίνα χωρίς άδεια, έξι καραμπίνες και δίκανα με άδεια, πέντε αεροβόλα, ένα περίστροφο μη λειτουργικό, δύο πιστόλια αερίου, 15 μαχαίρια και ένα laptop.

Στο σπίτι του Βύρωνα διαμένουν πατέρας και γιος, μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι προσήχθησαν προκειμένου να εξεταστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκαν ότι είναι κυνηγοί.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr

Παρόμοια Άρθρα