16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση… υπεράσπισης εργασίας και δημόσιων αγαθών – Στις 12:00, πλατεία Κάνιγγος

Πρόσφατα

Με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, «πλήττονται κατά κύριο λόγο οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και με βάση αυτές τις πολιτικές οδηγούνται στα πακέτα του αδηφάγου κερδοσκοπικού ιδιωτικού τομέα (ιδιωτικά νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά ΙΕΚ κτλ)».

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Κάνιγγος, οι Σύλλογοι Υπαλλήλων στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας και Ενέργειας και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις καθώς και για την επίθεση «σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Οι Σύλλογοι Υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και Ενέργειας και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2103 στις 12:00, στην Πλατεία Κάνιγγος. Γεγονός είναι ότι επί τρία (3) και πλέον έτη, βιώνουμε την πιο σκληρή επίθεση σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις συνιστούν ανθρωποθυσία και οδηγούν στην εξαθλίωση, στην ανεργία και στην αβεβαιότητα χιλιάδες υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα.

Παράλληλα το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και μια σειρά άλλων δομών συρρικνώνουν, υποβαθμίζουν και διαλύουν τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Πλήττονται κατά κύριο λόγο οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και με βάση αυτές τις πολιτικές οδηγούνται στα πακέτα του αδηφάγου κερδοσκοπικού ιδιωτικού τομέα (ιδιωτικά νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά ΙΕΚ κτλ).

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις συλλόγων και ομοσπονδιών και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη (πρωτοβαθμίων και δευτεροβαθμίων οργανώσεων), να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία των Συλλόγων Υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και Ενέργειας και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αύριο, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00 στην πλατεία Κάνιγγος.

Η παρουσία μας κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα ότι αντιστεκόμαστε στις πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικας και θα αγωνιζόμαστε συνεχώς για την υπεράσπιση των Δημοσίων και Κοινωνικών Αγαθών, για το δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζομένων.

Η ανατροπή αυτών των πολιτικών είναι ο στόχος μας και για να τον εκπληρώσουμε θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις