16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προς κοινό απεργιακό μέτωπο διαρκείας ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ

Πρόσφατα

Την Πέμπτη θα αποφασίσουν οι δάσκαλοι αν θα μετέχουν σε κοινό απεργιακό μέτωπο με τους καθηγητές μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΔΟΕ με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ. Οι δάσκαλοι αποφάσισαν να συμπορευτούν με τους άλλους εκπαιδευτικούς στο μέτωπο των κινητοποιήσεων και προσανατολίζονται στην κήρυξη απεργίας στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Ήδη όπως γνωρίζετε η απόφαση της χθεσινής γενική συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ καθόρισε ένα απεργιακό αγώνα διάρκειας από τις 16 του μήνα με πενθήμερα, επαναλαμβανόμενα. Ήδη αυτή η απόφαση λέει ότι πρέπει να συμπορευτούμε με τις άλλες Ομοσπονδίες της εκπαίδευσης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος υπογράμμισε: «Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει προκηρύξει αγωνιστικές κινητοποιήσεις αναζητεί τη συμπόρευση και σε αυτό συμφωνήσαμε προηγουμένως με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, όπως είναι επίσης βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε αγωνιστικά, διεκδικητικά και με κλιμάκωση της προσπάθειας καλώντας σε συσπείρωση όλον τον κλάδο».

Οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ενώ ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Νίκος Παΐζης είπε: «Η πρότασή μας ήταν για 48ωρη απεργία 16 και 17 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση τη δεύτερη μέρα για να αποφασίσουμε την εξέλιξη ανάλογα με τη δυναμική της».

Χθες οι καθηγητές αποφάσισαν μετά από μαραθώνια συνεδρίαση την έναρξη 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ: Η ισχύς εν τη ενώσει για την ανατροπή

Καθηγητές: Απεργία διαρκείας από τις 16/9 κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Σε συστράτευση καλεί μαθητές και γονείς η ΟΛΜΕ

Διαθεσιμότητα: «Τσουνάμι» λουκέτων & 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί: Καμία επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα το υπ. Παιδείας

Δάσκαλοι: Στα βήματα των καθηγητών για πολυήμερες απεργίες

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις