«Εγώ θα ήθελα να έχουμε ιδιωτικοποιήσει τον ΟΣΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο σφάλμα ότι δεν τον έχουμε ιδιωτικοποιήσει και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνουμε τα ελλείμματα όχι του ΟΣΕ, αλλά της οποιαδήποτε κρατικής επιχείρησης».
Τάδε έφη το καλό μνημονιακό «παιδί» των δανειστών, υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στο μόρφωμα της «Δημόσιας Τηλεόρασης», ο οποίος ουσιαστικά –παρά τη διάψευση του πιο καλού μαθητή των τροϊκανών, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με ανακοίνωση του υπουργείου του- προετοιμάζει το έδαφος για το τι θα επακολουθήσει στον Οργανισμό: «ξαφνικός θάνατος», ανάλογος με αυτόν της ΕΡΤ.
Ο Α. Γεωργιάδης, ο οποίος στην κυριακάτικη «RealNews» μίλησε με απαξίωση για τους αγώνες των υγειονομικών, λέγοντας ότι «ούτε 80-100 άνθρωποι δεν μαζεύονται την ημέρα. Τους κερνάμε και πορτοκαλάδα μην τους χτυπήσει ο ήλιος…», δεν είπε, δεν ανέφερε κουβέντα, για το ποιος, και ειδικότερα ποια κόμματα, απαξίωσαν τις υπηρεσίες με τα κοινωνικά αγαθά.
Και επιπλέον, ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι που συνεχίζουν να τα απαξιώνουν, επειδή θέλουν να τα δώσουν αντί πινακίου φακής στους ιδιώτες και τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα, που χρόνια λυμαίνονται τη χώρα.
Ωστόσο, αυτό το χτύπημα κάτω από τη μέση, της απαξίωσης του αγώνα των εργαζομένων, δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο από πλευράς μνημονιακών υπουργών. Το έκανε χθες και ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου (ο εξάδελφος από άλλο κόμμα), όταν θέλοντας να απαξιώσει τον αγώνα τον καθηγητών προσπάθησε να θολώσει τα νερά, μιλώντας για συνδικαλιστές που του ζητούν απαλλαγή από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα (εδώ το σχετικό θέμα).
«Ωτακουστής»