21.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δανειστές: «Ξαφνικό θάνατο» στον ΟΣΕ – Απολύστε εφοριακούς

Πρόσφατα

Την αποκάλυψη ότι και ο ΟΣΕ θα έχει τη… μοίρα της ΕΡΤ, των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, και θα οδηγηθεί σε «ξαφνικό θάνατο» κάνει η κυριακάτικη «RealNews». Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη εφημερίδα ήταν ήταν εκείνη η οποία είχε κάνει την αποκάλυψη για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Ωστόσο, η τότε αποκάλυψή της επιβεβαιώθηκε εν συνεχεία στην πράξη.

Η τρόικα παίζει πάλι το «παίγνιο» του εκβιασμού και σύμφωνα με το δημοσίευμα ζητεί το κλείσιμο του Οργανισμού. Το… προτάσσει, μάλιστα, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο «Ξαφνικός θάνατος και για τον ΟΣΕ», η πληροφόρηση από τις Βρυξέλλες υποδεικνύει ως επιτακτική ανάγκη την κατάργηση δομών του Δημοσίου «που δεν είναι απαραίτητες».

Επιπλέον, οι δανειστές ζητούν και επίσπευση στην αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού (ΔΟΥ κτλ.), με απολύσεις υπαλλήλων από τις εφορίες, όπως επίσης και η λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κοινοτικό αξιωματούχο που επικαλείται το δημοσίευμα «το μεγαλύτερο πρόβλημα με το εσωτερικό έλλειμμα και το χρέος παραμένει η απασχόληση στο Δημόσιο. Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: ή να αυξήσει τα κρατικά έσοδα και να μειώσει τις κοινωνικές μεταβιβάσεις ή να περικόψει το μέγεθος του δημόσιου τομέα».

Ήδη, από την αρχή των μνημονιακών πολιτικών, ο ΟΣΕ είχε εισέλθει σε φάση διάλυσης. Ως μητρική εταιρεία έμεινε σταδιακά χωρίς τις θυγατρικές του (ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO), οι οποίες επιτελούσαν συγκεκριμένους ρόλους (σιδηροδρομικό έργο, επισκευαστική βάση, ακίνητα κλπ). Οι προγραμματισμοί του αρμόδιου υπουργείου προβλέπουν ότι ο ΟΣΕ θα παραμείνει για τη συντήρηση του δικτύου λειτουργώντας ως ρυθμιστική Aρχή σιδηροδρόμων.

Βενιζέλος – υπ. Υποδομών διαψεύδουν το λουκέτο

Το κλείσιμο ή η απαξίωση του ΟΣΕ δεν περιλαμβάνονται επ΄ ουδενί στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, με αφορμή δημοσιεύματα για τον Οργανισμό.

Αντίθετα, σύμφωνα με το υπουργείο, «κυβερνητική πρόθεση είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Οργανισμού και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά και μεγάλα έργα σιδηροδρομικών υποδομών σε όλη τη χώρα».

Νωρίτερα, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ότι «δεν υπάρχει κανένα σενάριο “ξαφνικού θανάτου” ούτε για τον ΟΣΕ ούτε για τις αμυντικές βιομηχανίες».

Με πληροφορίες από «RealNews»

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις