«Ξεκινάμε για την ανατροπή» από σήμερα το απόγευμα με τις συγκεντρώσεις στην 78η ΔΕΘ

Πλήθος συγκεντρώσεων προγραμματίζουν τα συνδικάτα εν όψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, που θα γίνουν το Σάββατο, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, τα οποία κάνουν τη Θεσσαλονίκη να μοιάζει πόλη – φρούριο.

Ο «χορός» των κινητοποιήσεων θα ανοίξει σήμερα στις 5 το απόγευμα με συγκέντρωση ένστολων στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΘ – ΕΔΟΘ του Σαββάτου.

Τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, είναι τέσσερα.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΙΥΕ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο, στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα δώσει το «παρών» και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η οποία θα αποτελείται από βουλευτές και στελέχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Δυναμικό «παρών» αναμένεται επίσης να δώσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στο χώρο της υγείας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε χθες, «κοροϊδία» τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει το 70% αυτού θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων και τον κατηγόρησε για προσπάθεια «εξαπάτησης» συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων. Το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει σε τόκους και χρεολύσια, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, εν όψει του συλλαλητηρίου των συνδικάτων.

 

Διαβάστε επίσης:

«Αστακός» η Θεσ/νίκη για την αποφυγή επεισοδίων στη ΔΕΘ

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ΔΕΘ: «Ή εμείς ή αυτοί»

Αυτόνομη Παρέμβαση: Νέα συγκρουσιακή αγωνιστική πορεία διαρκείας από τη ΔΕΘ

Να δώσουμε στο συνδικαλιστικό αγώνα συνέχεια και προοπτική πολιτικής ανατροπής

Η ανατροπή ξεκινά από Σεπτέμβρη, με νέους, σθεναρούς αγώνες κοινωνίας και εργαζομένων