Για την τύχη της αμυντικής βιομηχανίας και τις απαιτήσεις της τρόικας αναμένεται να συζητήσουν σήμερα οι Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, την ώρα που οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ προχωρούν από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου σε επίσχεση εργασίας,
Όπως έχει δηλώσει, στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία, Θεόδωρος Αλιόγκας, οι περίπου 360 εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επίσχεση για δύο λόγους: αφενός για να μπορούν να επωφεληθούν από τα βοηθήματα του ΟΑΕΔ, καθώς είναι απλήρωτοι επί 3,5 μήνες και, αφετέρου, για να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησής τους προς και από την εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, δηλαδή εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.
«Από τη Δευτέρα, η εταιρεία σταματά -λόγω έλλειψης χρημάτων για καύσιμα- τα δρομολόγια των πέντε λεωφορείων, που μας μετέφεραν από τα σπίτια μας από και προς τη δουλειά μας στη Σίνδο. Έτσι, πρέπει να βρούμε άλλον τρόπο να πηγαίνουμε στο εργοστάσιο», υπογράμμισε ο κ. Αλιόγκας.
Από την ίδια μέρα, όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι θα συγκροτήσουν και ομάδες περιφρούρησης της παραγωγικής μονάδας της ΕΛΒΟ, καθώς «και οι φύλακες βρίσκονται σε επίσχεση και εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε χωρίς φρούρηση τη μονάδα μιας αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας».
ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Το σχέδιο για τις αμυντικές βιομηχανίες
Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών έστειλε το σχέδιο στην τρόικα και περιμένει τις απαντήσεις της τρόικας για την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ και τη διάσπαση στα δύο των Αμυντικών Συστημάτων. Η πρόταση περιλαμβάνει «σπάσιμο» στο πολιτικό και το στρατιωτικό κομμάτι και στη συνέχεια κατάργηση ή αναδιάρθρωση. Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τη ΛΑΡΚΟ, σχεδιάζεται ο διαχωρισμός ορυχείων και εργοστασίων και στη συνέχεια πώλησή τους σε μια φάση.